Hjärtbullar

hjärtbullar

Hjärtbullar

Den här veckan blir de hjärtan varje dag på sidan, ett riktigt Alla Hjärtans dagstema! Alla pyssel passar förstås till alla andra dagar under året, för vem gillar inte hjärtan! Dagens inlägg är härliga vaniljbullar i form av hjärtan….

hjärtbullar

Hjärtbullar

Egentligen är det helt vanliga bullar som jag format till hjärtan…inte alls svårt.

hjärtbullar

Servera dem naturella eller med pudrat florsocker på. Jag vitt pärlsocker och rosa dekorströssel…

hjärtbullar

Recept: Hjärtbullar

Ett klassiskt bullrecept på saftiga vaniljbullar, recept från Ica ”Katarinas vaniljbullar”

Ingredienser:

  • 50 g smör 
  • 5 dl mjölk 
  • 50 g jäst 
  • 1 1/2 dl socker 
  • 2 tsk malen kardemumma 
  • 1 krm salt 
  • ca 15 dl vetemjöl 

Fyllning

  • 200 g rumsvarmt smör 
  • 1 1/2 dl socker 
  • 1/2 dl vaniljsocker 

Till pensling

  • 1 ägg 
  • 4 msk hackad sötmandel 
  • 4 msk pärlsocker 
  • rosa dekorströssel ”Oetker
  • 4 – 4 1/2 tsk vatten

Hjärtbullar – Gör så här:

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.
  2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.
  3. Rör ihop fyllningen.
  4. Hjärtformade bullar: Dela degen i 2 bitar (för 30 st), kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop från varje sidan (bild 2) och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. De kanske ser lite konstiga ut när du skurit bullarna. Forma till dem som hjärtan genom att nypa åt som en spets på ena sidan av bullen, och forma till bullen med händerna som ett hjärtan.
  5. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägg, strö på rosa dekorströssel och pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Tips! Man kan ringla rosa och vit glasyr över bullarna för att göra dem extra söta!

Lycka till med dagen bakning! Ha en jättebra vecka allihopa!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen