Kanelbullar – saftiga kanelnystan

Kanelbullar - saftiga kanelnystan

Kanelbullar – saftiga kanelnystan

Som ni vet är bullar en av mina favoritbakverk, och jakten på nya och ännu bättre recept finns ständigt! Nu var utmaningen att få till riktigt snygga kanelknutar, sådana som man köper på cafét…och det här receptet har några finesser som gör dem väldigt goda och snygga! Bullreceptet kommer från bloggen ”Fredriks fika” hos tidningen ”Hembakat”.

Kanelbullar - saftiga kanelnystan

Kanelnystan

Pensla med sockerlag och strö pärlsocker efter gräddning, det är ett toppenknep för snygga bullar!

Kanelbullar - saftiga kanelnystan

Kanelnystan

Receptet är hämtat från Fredriks fika, ett riktigt toppenrecept! Bakning och bilder är förstås mina! Älskar verkligen bullar! Det blir att ta dubbel springrunda med hunden om detta bakande ska fortsätta!!!

Ingredienser till 24 kanelnystan
5 dl mjölk
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 msk nystött kardemumma
13 dl vetemjöl + lite till utbakning

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
1 msk ströbröd

Pensling
1 dl vatten
1 dl socker
pärlsocker

Kanelnystan – Gör så här:

1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 5 minuter i maskin, eller 10 för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter.
5. Rör ihop smör, strösocker, kanel och ströbröd till fyllningen.
6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm.
7. Bred ett tunt lager fyllning på degen. Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i.
8. Skär tunna strimlor på ca 1 cm. Dra i dem lite försiktigt för att få dem långa och rulla ihop 2-3 av remsorna till ett nystan och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
11. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen och strö på pärlsocker. Lägg bullarna på galler och låt svalna.

Kanelbullar - saftiga kanelnystan

Ha en riktigt bra helg! Och baka bullar, det gör vem som helst glad med lite nybakta bullar!

Kram på er! /Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen