Lussebullar ett superrecept!

lussebullar

Lussebullar ett superrecept!

Nu har man längtat ett helt år efter lussebullar eller lussekatter. Det är en absolut favorit i familjen, det brukar bli ett antal lussebak före jul. Det är ju alltid kul att testa nya recept, och idag har jag verkligen hittat ett riktigt toppenrecept från Lindas bakskola. Lindas bakblogg för tidningen Hembakat är verkligen suverän, så fina bilder och väldigt bra recept! De här lussebullarna är fyllda med vaniljsmörkräm, som gör bullarna otroligt saftiga! Det här receptet kommer jag att spara för alltid!

lussebullar

Lussebullar med smörgömma

lussebullar

Lussebullar ett superrecept!

Saffrans-florsockerbullar med smörkrämsfyllning” så kallar Linda receptet, och här delar jag med mig av Lindas recept, hoppas ni gillar det.

Ca 30 st

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Dekorering
1 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.

2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

7. Pudra florsocker över bullarna.

lussebullar

Lycka till med dagens bakning! Det som också var toppen med det här receptet var att det smakade väldigt mycket saffran, trots att det bara var 1 paket till hela degen!

Ha en jätteskön helg!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen