Chokladmuffins med polkagriskrisp och center

chokladmuffins

Chokladmuffins med polkagriskrisp och center

Till adventsfikat är det alltid kul att hitta på något nytt! Idag testade jag ett nytt recept från Allers Julmagasin, Chokladmuffins med polkagriskrisp…så himla god kombination! Årets julmagasin överraskade med många bra recept och pysselbeskrivningar! Jag är en riktig jultidningssamlare…har tidningar sen många år tillbaka…alltid bra att ha som inspiration till allt pyssel och bakande!

chokladmuffins

Härliga chokladmuffins i små formar med fluffig chokladfrosting toppade med polkakross! I chokladmuffinsen har jag en liten överraskning, en centerchoklad, som gör dem extra krämiga och goda!

chokladmuffins

När jag gjorde Polkaklubbor så blev det en hel del polkagrisar över, perfekt att toppa chokladfrostingen med!

Chokladmuffins med polkagris och center

(Recept från Allers Julmagasin 2015)

Ca 25 st stora muffins säkert det dubbla i små formar, tänk på att förkorta tiden i ugnen om du väljer små formar. Jag valde små formar, och tillsatte en bit center till varje muffins. Då blev muffinsen extra krämig, med en kolaklick i mitten!

  • 250 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl grädde eller mjölk
  • Extra fyllning! Tryck ner en bit center i varje chokladmuffins

Frosting

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 200 g färskost
  • 2 krm vaniljpulver el 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • 1 1/2 dl krossade polkagrisar

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, socker och vaniljpulver till en porös smet. Smält chokladen över varmt vattenbad och vispa ner i smörblandingen. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och tillsätt till smeten. Tillsätt till sist grädde och vispa tills smeten är slät och glansig.
  4. Spritsa eller klicka ut smeten, du behöver bara fylla dem till hälften. Tryck ner en bit centerchoklad i varje muffins, det här la jag till extra i receptet!
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. Ställ att svalna.

Frosting

  1. Smält chokladen över varmt vattenbad.
  2. Vispa färskost, vaniljpulver och den smälta chokladen till en slät smet. Tillsätt florsockret, lite i taget, under fortsatt vispning. (Obs! Min chokladfrosting blev lite prickig av choklad, eftersom jag hade bråttom att ta med de här till Luciafikat, så hällde jag i den smälta chokladen något för varm…Så ett tips är att vänta tills den svalnat. Men chokladmuffinsarna blev ändå väldigt goda…lite som krossad choklad i!
  3. Spritsa frostingen på kakorna och garnera med krossade polkagrisar.

De här muffinsarna är toppen att bjuda på till julfikat!

Lycka till!

Hälsningar Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen