Spökbakelser

Spökbakelser

Spökbakelser

Idag är det då dags för den riktiga Halloweendagen! Vilken kul pyssel och bakmånad! Det är så roligt när man har ett tema att jobba med! De här små minimarängbakelserna är verkligen toppen att servera till många! Smaskig botten av fudgebrownie, skurna i minibitar, toppade med minimarängspöken. De var uppskattade på Halloweenparty!

Spökbakelser

Spökbakelser i miniformat – Fudgebrownierutor toppade med minimaränger

Spökbakelser

Fudgebrownies

Receptet kommer från Roy Fares och är en riktig höjdare! Receptet på Fudge Brownies har jag hittat hos Mitt Kök.

Chokladtryffel
150 g mörk choklad (55 %)
150 g vispgrädde (1,5 dl)

Brownie
150 g osaltat smör
250 g strösocker (2,75 dl)
70 g kakao (1,5 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
110 g ägg (2)
60 g vetemjöl (1 dl)
flingsalt, att strö över tryffeln

Chokladtryffel

  1. Hacka choklad och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält.
  3. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.

Brownie

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda (det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin).
  4. Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.
  5. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.
  7. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning. (Här valde jag att hälla tryffeln som var något lös, direkt på brownies i formen.)
  8. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererad.

Spökbakelser

Minimaränger

Receptet kommer från en av mina favoriter, norskan Manuela Kjeilen från boken ”Just Sweet”. Marängerna är varmvispade, vilket gör att sockerkristallerna försvinner om de håller sig frasiga och sega länge!

Det här räcker till 3 plåtar minimaränger, så vill du inte göra så många skulle jag halvera receptet.

Ingredienser:

7 äggvitor

5 dl socker

(1 vaniljstång) eller tag 1 tsk vaniljsocker är helt ok

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 100 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en värmetålig skål.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Sätt skålen över det kokande vattnet. Vispa för hand i ca 4 minuter, eller tills sockret har löst sig.
  4. Häll blandningen i en hushållsassistenten och vispa i ca 7 minuter tills skålen inte längre känns varm (jag vispade säkert i 14 minuter…)
  5. Spritsa marängerna på plåtarna. Använd gärna en spritspåse, men det går bra med en vanlig fryspåse, om man klipper hål i ena hörna på.
  6. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Håll koll på färgen så att de inte blir bruna. Öppna ugnsluckan och lyft på marängerna för att känna om de är klara, de ska vara lätta. Stäng av ugnen och låt de stå kvar i ugnen någon timme.

SpökbakelserSpökbakelser

Spökmaränger

Här testar jag mina nya livsmedelspennor för första gången (från Panduro). Det är tänkt att användas på sockerpasta, se bilden på tårtan ovan. Men här testar vi dem på marängerna.

Tips! Tryck inte för hårt i pennan, men oj vad snabbt det gick att rita ögon och mun! Min 7-åring ritade säkert 100 maränger. Pennorna kommer jag att testa mer på sockerpasta till julens bakverk.

Spökbakelser

Ha en kul Halloween…och testa Fudgebrowniesreceptet! En höjdare!

Lycka till! /Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen