Spindelkakor

Spindelkakor

Spindelkakor

Vårt Halloweenparty närmar sig…och jag håller på att testa kar lite inför festen! Här är första bakverket, spindelkakor gjorda av klassisk ”bondkakor-deg” och spindlar av Malteser och Polly! Som goda sega kolakakor toppade med chokladgodis! Här går det att använda vilket favoritgodis som helst…Dumle blir nog också väldigt gott!

SpindelkakorSpindelkakor

Spindelkakor – Idag bakar vi tillsammans! Ett kul stund tillsammans! Kakorna blev supergoda också!

Spindelkakor

Spindelkakor

Ingredienser: (Ca 30 st)

200 g kallt smör
5 dl mjöl
2 dl socker
1 ½ tsk bikarbonat
2 msk sirap
1 nypa salt

ca 30 st Malteser, Polly eller Dumle
Strösselkulor eller Ätbara ögon
Mörk choklad, smält

Spindelkakor – Gör så här:

1. Blanda de torra varorna, gärna i en matberedare.
2. Tillsätt smöret i tärningar och arbeta samman en liten stund.
3. Tillsätt sedan sirap och salt. Mixa ihop eller nyp ihop degen tills det börjar bildas klumpar av degen. Arbeta snabbt ihop till en deg för hand. Forma ca 30 bollar av degen.
4. Lägg dessa i kylen minst 1 h för att vila.
5. Lägg bollarna på bakplåtspapper och tryck till dem lite med handen om man vill, jag gräddade dem runda.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6-7 min.
7. Låt kakorna svalna lite innan man trycker ner en Malteser, Polly eller en dumlekola i varje kaka.
8. Tryck även i ögon som går att äta eller strösselkulor (de fäster bra även mot dumlen som smälter lite lätt när den legat ett tag på den varma kakan).
9. Låt kallna.
10. Värm lite mörk choklad i micron och spritsa ben på spindlarna. Har man ingen så liten spritstyll går det bra att klippa ett litet hål direkt i spritspåsen.

SpindelkakorSpindelkakor

Lycka till!/Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen