Rönnbärshjärta

Rönnbärshjärta

Rönnbärshjärta

I helgen när tjejerna på landet ville pyssla, så kom vi på att vi skulle göra söta små rönnbärshjärtan. Jag tänkte att det var en bra kombination att först vara ute i naturen och plocka fina saker till pyssel, och sedan sitta ner och pyssla en stund, men en god fika till det! Vi plockade både rönnbär och nypon, så här har ni ett enkelt höstpyssel, som man pysslar ihop ganska snabbt! De små hjärtana är fina att hänga på dörren, göra girlanger av, dekorera dukningen eller paketet!

Rönnbärshjärta

Rönnbärshjärta

Ett kul naturpyssel för gammal som ung! Här är det bara att plocka de bär du hittar, men det som är bra med rönnbär och även nypon är att de håller sig fina länge. Finast är de om de förvaras utomhus, men de mörknar något inomhus, och blir till sist svarta. De bilder jag sett på nätet, där de hänger inomhus är jättevackra, så foton kommer sen när de torkat, jag lovar!

Rönnbärshjärtan

DIY: Rönnbärshjärtan

Material:

 • Ståltråd, valfri tjocklek
 • Avbitartång
 • rönnbär/nypon
 • extra: rundtång om du vill avsluta med “knorrar” på ståltråden.

Rönnbärshjärta – Gör så här:

 1. Här är det bara att dra av alla bär från pinnarna.
 2. Knipsa av en lång bit ståltråd, ju tjockare ståltråd desta fastare hjärta. Men en nackdel med tjock ståltråd är att det kan vara svårt att trä upp de små bären. en fördel med tjock ståltråd, är att den inte böjer sig så lätt. Prova dig fram, och ta det du har hemma!
 3. Tips! Trä ståltråden genom sidan på varje bär, dvs. Inte genom”pricken” fästet på bären. Tjejerna testade, och vi kom fram till att bären satt fast på tråden och var enklast att trä på detta sätt.
 4. Gör en lång tråd med många bär, ju längre desto större hjärta.
 5. Forma till hjärtat med händerna, och korsa trådarna längst ner. Böj trådarna runt varandra, så att de sitter fast. Här kan man även fästa hjärtat upptill, om man vill det.
 6. Trä på några fler bär på varje ände, spara någon halv till en cm ståltråd, böj till en “knorr” med en rundtång.
 7. Klart! Vill du hänga upp dem, fäst en tråd i toppen och häng upp!

RönnbärshjärtaRönnbärshjärta

Nyponhjärta

Här har vi gjort på samma sätt med använt nypon istället. Det blir ett kraftigare hjärta, så använd gärna tjockare ståltråd, så håller hjärtformen sig bättre!

Lycka till och ha en jättebra vecka!

Kramar Katarina

Written By
More from Katarina

Julboken en bra pysselbok!

Julboken en bra pysselbok! Behöver du lite mer inspiration till julpysslet, speciellt...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.