Min BuJo – Min bullet journal

Bujo

Min Bujo – Min bullet journal

I september började jag med en Bujo, en Bullet Journal, en sorts kombinerad alltiettbok – en almanacka/dagbok/komihågbok/målmedlivetbok! Jag ska helt ärligt säga att jag var lite skeptisk…Det är ett antal anteckningsböcker som jag börjat med…som endast blivit använda i några veckar, eller i bara några dagar. Men nu skulle det ske En Bujo skulle göra livsplaneringen bättre, mål skulle sättas upp och hållas, det skulle ritas och organiseras matlistor…Idag berättar jag om resultatet efter 4 månader användning av Bullet Journal, och alla för och nackdelar!

Bujo

Bujo – starten – framtidsplanering

Jag köpte mig en Bullet Journal i fin kvalitet, med innehållsförteckning, sidnumrering, fina band och prickigt papper. Det prickiga pappret är för att man enkelt ska kunna rita rutor med linjal, och så fyller prickarna en speciell funktion där man gör ringar, pilar och kryss när man ska planera något framåt, kryssa när man gjort något. Ett fint tänk! I boken finns en enkel beskrivning hur man ska gå till väga, på nätet finns massor att läsa om Buller Journal.

  • Så här såg mina första sidor ut…Raka linjer, lite färger ….Den här sidan har jag inte fyllt i någonting mer i sedan i september….glömde helt enkelt bort den. Ja är den nödvändig?

Resultat: Här använder jag mobilens planering för familj, samarbeten, fotbollsmatcher…tekniken är ändå bäst, den plingar, påminner mig och även familjen eftersom vi synkat den! Sedan kör vi fotokalendern, se nedan:

Bujo

Bästa framtidsplanering för familjen

En fotokalender har vi kört i så himla många år! Lätt att använda för vanlig familjeplanering med middagar, fotboll, födelsedagar…Såå kul att spara! Före jul varje år sitter vi med familjen och plocka ut årets bilder, det är så bra att det verkligen blir gjort, då har man 12 jättefina bilder från året som gott, det är så lätt att de bara blir liggande i mobilen.

Bujo

Månadsplanering

Fördelar: En bra och enkel lista, där jag gjorde en sida för hela månaden…den har jag utvecklat nu till ett uppslag. En sida för blogginlägg, och en sida för privata aktiviteter. Jag ritar upp nästa månad i god tid ungefär en månad innan den börjar. Kul att titta tillbaka på allt man faktiskt jobbat fram på bloggen, och bra komihåg att se vad familjen gjort.

Nackdelar:  Man skulle ju här kunna köpa en färdig kalender, saknar ibland att kunna blicka frammåt i samma bok. Fortfarande ganska ful handstil, borde kanske lägga mer tid på dekorationer, och är det värt att lägga tid på detta?

Bujo

Dagbok

I ett par månader gjorde jag en sida per dag, som en slags dagbok, bara som ett test. Då fick jag en översikt över var faktiskt tiden tar vägen. Som ex: hur mycket tid lägger jag på städ/tvätt, fix åt familjen, träning och hur lång tid tar ett blogginlägg att göra.

Fördelar: Bra översikt över vart tiden tar vägen, man får in rutin och mer struktur över varje dag…en sorts schema.

Nackdelar: Blir lite tjatigt till sist, tar väldigt mycket tid och man slösar många sidor i boken.

Bujo

Bujo – veckoplanering

Så här såg min första veckoplanering ut i Bujon…skämdes för att den var så ful…och tänkte det är ju det som är själva utmaningen att den ska bli finare för varje vecka som går….

Starten: linjer ritade med linjal, en sida för veckans dagar, en ruta med blogginlägg, en veckomatsedel, en för komihåg, en för att göra i veckan och så träning…..hur har det gått?

Bujo

Veckoplanering nu

Det här har helt klart varit det mest använda uppslaget! Nu struntar jag helt i linjalen, ritar bara på fri hand. Tuschpennorna har jag lagt undan, det lyser bara igenom på nästa sida. Pennorna på bilden är de jag använder, en tunn fin svart penna är den allra bästa och räcker gott och väl! Så här ser det vanligtvis ut. Det räcker för mig har jag märkt! Varje söndagkväll eller måndag morgon gör jag ett nytt veckouppslag, och ibland gör jag för det två kommande veckorna.

Fördelar: ett uppslag per vecka med rutor som ovan är lättfixat och kul! Jag hoppas ju på att jag kryssar det jag vill uppnå varje vecka, annars flyttar jag fram målen till nästkommande vecka.

Nackdelar: ser faktiskt inga, jag är så stolt att jag fortsatt med detta uppslag…känns kul att doodla lite enkelt!

Bujo

Rita

Målet med min bok var att jag skulle börja rita igen…det är så himla svårt att komma igång med det…

Jag har avsatt ett par uppslag i boken ”att Rita” och sätter in små lappar, som jag tänker att jag bara ska rita av…det har blivit några, men kan helt klart bli bättre på det!

Bujo

Doodlingen har gett resultat på bloggen!

I högra hörnan har jag ritat en pumpa fylld med blommor…Ja det blev faktiskt ett inlägg med en ”Pumpa fylld med blommor”.

Bujo

Lettering

Försöker att träna olika tekniker för lettering för varje månad. Kör en sorts stil på överskriften för att få in Flyt i skrivandet. Det här ska jag fortsätta med…övning ger färdighet heter det ju!

Bujo

Julplanering – med samarbetspartners

Bujo

Pepparkakshusplaner

Planering med skisser

För mina samarbetspartners gör jag speciella sidor, där jag planerar materialinköp och skissar upp mina idéer. Inte vackraste ”Ernst-skisserna” med det funkar för mitt minne! Jag hinner inte lägga så mycket tid på varje ritning, bara det blir av liksom! Man planerar ju julsakerna i augusti…sen dyker det upp nya idéer hela tiden. Det här hjälper en att hålla planeringen. En sida för varje material kan också vara ett bra tips, ovan gjorde jag en grovplanering för årets pepparkaksbygge. Sånt här gjorda jag förrut på A4-papper som låg lite här och var, nu är allt samlat i en bok, superbra!

Fördelar: Detta är verkligen toppen! Att skissa upp idéer har gett resultat! Ni ser kanske min julgran av rundstav, kuporna som miniland och adventsljusstaken av en träbit med granar. Pepparkakshusen, blev ju ungefär så här.

Nackdelar: Skriv hellre materiallistor med artikelnr i telefon/ipad så är det enkelt att maila. Idélistor gör jag även i mina anteckningar på mobilen, ett bra extrakomihåg-ställe. Telefonen har man ju alltid med sig, och ersätter ju lätt Bujon.

Bujo

Bästa rutorna!

Blogginlägg: bra för vardagsstrukturen, man ser till att få det gjort. Jag bestämmer mig oftast för 5 st blogginlägg/vecka, då pressar jag mig att verkligen göra dem, och sitter inte och grejar för länge med varje inlägg. Prioritera och effektivisera! Ni kanske har märkt att jag minskat ner på steg-för-steg bilderna, och istället gjort en finare resultatbild. Den här målträningen kan ju användas för annat t.ex, träning gör hellre 5 träningstillfällen, men en promenad räknas också.

Veckans mat: Vi har ”familjeråd-önskemat” på söndagkvällar, sen fyller jag i och handlar, så det finns hemma.

Veckans mål: Kul att se vad som återkommer, det är ofta samma mål som flyttas framåt…Men Webshop har jag genomfört under hösten, så ett mål är uppnåt!

Träning & må bra: Kul att se hur man mår, kan man se någon sorts kombination ger träning mer glädje för själen? Jag ritar en glad/ledsen gubbe för varje dag, och då frågar man sig…återkommer ledsen gubbe en viss tid i månaden….Det kanske man kan lära sig nåt av det, sätt in mer sömn eller mer träning…En bra ruta eller ”cirkel” för mer välmående.

Bujo

Blommor och blad

Jag kan erkänna att Bujon blivit slarvigare med tiden, men mer effektiviserad och kreativ! Jag använder den fortfarande och det gör mig stolt! Kan tydligt se att jag helst ritar ”blommor och blad” ???

Hoppas ni blivit inspirerad att börja, se det som en kul anteckningsbok för att lyfta kreativiteten istället för en almanacka så blir det riktigt roligt!

Lycka till och ha en fin helg!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen