Balkongodling

Balkongodling

Balkongodling

Vilken underbar vecka! Bästa sommarvädret, skolavslutningar, picknickar…och sool! Idag visar jag några bilder från balkongen, med omplantering av odlingarna som jag pysslade med tidigare i våras. Minns ni tidningskrukorna, växthuset av sugrör och såodling i äggkartonger. Idag får ni se resultatet av det!

Balkongodling

Balkongodling

Balkongodling

Lilla balkongen

Lilla balkongen, med den slitna Shabby chic soffan och de vita stålmöblerna…blir det en fransk cafékänsla…gillar de typiska “tantblommorna” som pelargon och penser, känns rätt här…och de överleverlätt någon dag utan vattning!

Balkongodling

Odling i tidningskrukor

I år har man sett många odla i tidningskrukor, ett kul återbrukspyssel! Det testade även jag…Nu var det dax att se hur det hela fungerade…hade rötterna trängt igenom pappret, så det bara var att plantera ut direkt i kruka eller trädgård?

Resultat: Ett klart plus var att odlingen höll sig så fuktig under hela processen från frö till liten växt. Nästa plus, var att rötterna växt ordentligt! Bara att plantera ut! Det här kommer jag definitivt att göra fler gånger!

Balkongodling

Balkongodling

Omplantering

Omplantering i plåtburkar…kom ihåg att göra hål i botten på “plåtburks-krukorna”. Gillar den rustika industikänslan i de silverfärgade burkarna, de här var bara för fina för att sprayas. Klänyporna som jag fixade till tidningskrukorna passade bra att sätta fast på burkarna!

Balkongodling

Balkongodling

Odla i lastpall

Förra våren släpade jag hem en gammal lastpall, tänkte det kunde vara en bra odlingshylla! Spika fast en planka på den mittersta och översta delen,  som ett stöd för krukorna. Placera sedan dina krukor i lastpallen. När de har växt lite mer, så blir den grön och fin!

Balkongodling

Vasinstallation

Tidigare i veckan visade jag hur man gör en enkel vasinstallation av en björkpinne, glasburkar och spikband. Här har jag hängt “vasinstallationen” på lastpallen. Perfekt att byta ut till säsongens blommor!

Balkongodling

Balkongodling

Ja hoppas ni fått lite inspiration till att odla på balkongen! Mer än man tror får plats på en liten yta! Tänk på att använda höjden, nästa byggprojekt blir nog en odlingsspalje!

Ha en bra sommardag!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Växtskyltar av skräp

Växtskyltar av skräp Halloj! Nu har jag äntligen fått ner några frön...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.