Om mig

Välkommen till Diy Sweden!

Hej! Vad roligt att ni hittat till min sida! Jag heter Katarina Hörnberg, är skaparen av pysselmagasinet Diy Sweden, Pyssel- och Bakbloggen med en härlig blandning av Diy, pyssel, hantverk, återbruk, trädgård och recept!

Vem är jag som driver Diy Sweden

Katarina, bor med familjen i lägenhet i Nacka utanför Stockholm, men vistas gärna i vår stuga på Torö i Stockholms skärgård. Mina pyssel blir därför en mix av både av stadsliv och lantliv. På landet skapar jag med material från naturen, fixar i trädgården, målar och skapar i lera. I Nacka blir det många små pyssel, sömnad, bakning, balkongfix och inredning. Jag har gått konst och fotoskola, mängder av kreativa kurser, och pysslat hela livet med allt mellan himmel och jord. Jag gillar att prova nya material och testar gärna nya pysseltrender. Många av mina pyssel följer årstidernas skiftningar, och jag pysslar extra mycket till våra högtider som Påsk, Halloween och Jul. Jag försöker att plocka fram svenska pyssel och recept på bloggen för att värna om våra svenska hantverk. Eftersom jag älskar att baka, blir det en hel del bakning på bloggen, och ofta i kombination med roliga förpackningar.

Diy Sweden – Vi gillar att pyssla tillsammans!

Om mig

Diy Sweden – ett pyssligt team

Jag får stor inspiration av att pyssla tillsammans med min familj, min händige man, mina tre pyssliga döttrar, och min handarbetande svärmor. Tillsammans blir vi ett pyssligt team! Det är jag som sköter om sidan med text, foto, steg-för-stegbeskrivningar, gör de flesta av pysselprojekten och bakverken. Med mitt pyssliga team skapar vi pyssel som passar hela familjen!

Om mig

Diy Sweden – ett pysselmagasin och en blogg

Diy Sweden startades hösten 2014, och växte fram ur min tidigare sajt Handgjord, mitt första företag med hantverk och webbshop. Med Diy Sweden vill jag dela med mig av alla mina pyssel och inspirera er! Under hösten 2017 startar även webshopen Diy Sweden Store, en shop som kommer att fyllas med olika hantverk och pyssel som skapas till bloggen, oftast finns produkten endast i ett unikt exemplar. Jag kommer att fylla på shoppen med andra spännande saker under året som kommer!

Om mig

Material jag jobbar med:

Keramik, drejning, akvarell, akrylmålning, betong, mosaik, makramé, vävning, sömnad, broderi, tovning, glas/porslinsmålning, smyckestillverkning, silverlera, fimolera, screentryck, batik/shiboritryck, hemmagjorda skönhetsprodukter, ljustillverkning, papperspyssel, återbrukspyssel, barnpyssel, odling, blomsterdekorationer, godispyssel, kalaspyssel, enklare snickeri, svårare diyprojekt (min man), virkning/stickning (svärmor), bakning (hela familjen)….och jag utmanar mig gärna med nya material!

Om mig

Diy Sweden – så jobbar jag:

Idag driver jag bloggen på heltid och samarbetar med flera pyssel och bakföretag, både svenska och utländska. Mina verktyg är min Canon systemkamera, min mobil och min Ipad Pro med penna…Superenkelt och effektivt! Helst fotar jag i utomhusmiljö, och försöker att ta med rekvisita i mina pyssel som är aktuell för årstiden. Jag vill  skapa en glad stämning med människor som pysslar, och förändrar hela tiden sajten så att den ska passa rätt årstid.

Samarbetspartners: CC Hobby, Skapamer, Panduro, Land Fixat, Alpaca of Sweden, Labels Ribbon, Pagoni, DrOetker, Slöjddetaljer, Bakboxen, Pysselbox, Elvelyckan design, Grannas hemslöjd, Cloetta, Malaco, Gartneriet Mollerhoj, We are Knitters.

Hur fungerar ett samarbete:

1) Jag tar fram ett idéförslag för ett pysselprojekt/recept i samråd med kundens önskningar.
2) Jag (och ibland mitt pysselteam) gör pysselprojektet eller bakar receptet. Jag fotar, redigerar bilder och gör en steg-för-steg beskrivning.
3) Pysselprojektet publiceras på Diy Sweden och länkas ut i alla mina sociala medier.
4) Alla samarbeten märks ut ” i samarbete med” och företagsnamn.
5) Kunden/Min Samarbetspartner får fin marknadsföring och vackra bilder!

Om mig

Framtida önskeplaner:

Göra ”Hemma hos reportage” hos pyssliga och bakfrälsta personligheter, måla tavlor, få igång min keramikverkstad, hålla workshops, utöka webshopen och utveckla kreativiteten!

Vill ni samarbete med mig, vara med i ett ”hemma-hos-reportage eller beställa något unikt från mig! Tveka inte att höra av dig! Maila: info@diysweden.se

Diy Sweden finns på Facebook, Instagram och Pinterest gå gärna in och följ med i min pyssliga värld!  Använd gärna taggen #diysweden & #diyswedenbaking för att dela era pyssel!

Tack för att ni kikat in här, hoppas ni finner många inspirerande pyssel!

Kram Katarina
info@diysweden.se