Hemgjorda gelehjärtan

gelehjärtan

Hemgjorda gelehjärtan

Alla hjärtans dag närmar sig, och det kan ju vara kul att tillverka alldeles egna gelehjärtan med härlig hallonsmak. Det här receptet måste ni prova! De blev helt fantastiskt goda och kanske lite nyttiga, då de inte innehåller några konserveringsämnen!

gelehjärtan

 Gelehjärtan med hallon

gelehjärtan

Ingredienser (30 st hjärtan):

10 gelatinblad
200g hallon, djupfrysta = 100 g hallonpure
2 1/2 dl strösocker
knappt 1 dl vatten
1/2 dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra

naturell olja att smörja formarna med

Dekoration: strösocker

 

Gelehjärtan med hallonsmak

Gör så här:

  1. Ta fram alla ingredienserna, en kastrull, sil, istärningsformar/chokladformar, termometer.
  2. Pensla formarna med ett tunt lager olja med fingrarna eller en pensel.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
  4. Ta fram hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät puré.

Gelehjärtan

  1. Koka socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör ine för mycket under kokningen.
  2. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 gardet på medelvärme. Rör om då och då.
  3. Ta upp gelatinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem och citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna. Jag fyllde bara formarna till ca hälften, annars hade det blivit väldigt stora hjärtan!
  4. Låt hjärtana stå i rumstemperatur och stelna i 3-4 timmar.
  5. Lossa hjärtana ur formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem i strösocker.

Prova de här gelehjärtana med hallonsmak! Det var supergoda!

Imorgon visar jag hur du tillverkar små handvikna hjärtaskar, som du kan ha dina gelehjärtan i.

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj Åh, idag känns det som att sommar äntligen har kommit!...
Läs Mer

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.