Hjärtmaränger

hjärtmaränger

Hjärtmaränger

Maränger är en klar bakfavorit! Det är så himla kul att baka maränger, de kan varieras i färg, smak och form! Så igår testade jag att göra rosa hjärtmaränger, med en varmvispad maräng, det blev riktigt lyckat! Hjärtmarängerna är så söta till Alla hjärtans Dag eller andra roliga tillfällen!

hjärtmaränger

Hjärtmaränger

Variera sprit-tyll så får du dem släta eller randiga… Jag dekorerade med frystorkade hallon, blåbär och jordgubbar. Det blev väldigt gott med lite syra mot det söta!

hjärtmaränger

 

Hjärtmaränger i Alla Hjärtans Dags present

Lägg dina maränger i en strut av tårtpapper, slå in i cellofan, till det ett sött hjärtkort med din kärlekshälsning!

hjärtmaränger

Rosa maränghjärtan

Recept på maränghjärtan kommer från Leila Linderholm och Recept.nu

  • 4 st  ekologiska äggvitor
  • 3 dl  socker
  • 1 msk  färsk citronsaft
  •  Några droppar röd karamellfärg (Panduro)
  • Frystorkade hallon, jordgubbar och blåbär (Oetker)
  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.
  5. Vispa ner ca 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn.
  6. Strö frystorkade bär på dina hjärtan.
  7. Spritsa ut marängen till små hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Dra två strängar som får mötas och bilda ett litet hjärta.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

hjärtmaränger

Lycka till!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen