Baka härliga cupcakes från Manuelas sötsaker

Cupcakes

Baka härliga cupcakes från boken Manuelas sötsaker

De här cupcakes är riktigt saftiga, med en härlig äkta frosting. som är lätt att spritsa. Dekorera gärna med några dekorpärlor eller strössel. Receptet kommer från Norges bakdrottning Manuela Kjeilen, med bloggen Passion for baking. Boken heter ”Just Sweet – Manuelas sötsaker, en superfin bok med lättförståeliga recept och otroligt vackra bilder.

 

cupcakes

cupcakesCupcakes
Här är receptet Manuelas superhärliga cupcakes ”Super Moist Chocolate Cupcakes”

Ingredienser till 24 cupcakes:
2 1/2 dl varmt kaffe
2 tsk vaniljsocker
70 g mörk choklad
190 g vetemjöl
155 g kakaopulver
1 1/2 tsk natriumbikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 ägg, rumstempererade
1 1/4 dl vegetabilisk olja
2 1/2 dl vispgrädde
500 g socker

Gör så här:

  • Sätt fram allt du behöver, kom ihåg att äggen ska vara rumstempererade.
  • Börja med att hälla det varma kaffet och vaniljsockret över chokladbitarna.
  • Låt svalna minst 15 min.
  • Sikta mer vetemjöl, kakaopulver, natron och bakpulver i en skål.
  • Vispa äggen med en elvisp i ca 2 min. Sätt vispen på låg hastighet och tillsätt olja,fortsätt vispa i 30 sekunder. Här är det viktigt att du inte vispar för länge.
  • Tillsätt därefter den avsvalnade chokladblandningen, vispgrädde och socker. Vispa i ca 2 min.
  • Tillsätt kakao och mjölblandningen.
  • Häll blandningen genom en sil så att den blir helt klumpfri och du får en ännu slätare cupcakes.
  • Fördela smeten i cupcakesformar. Grädda i 20 min.
    Kontrollera med provsticka innan du tar ut kakorna ur ugnen. Om den är ren när den dras ut är de genomgräddade.
    Låt svalna helt innan du garnerar med frosting .

cupcakes

Frosting – ”Dark Chocolate Cheese Frosting”
Ingredienser:

400 g choklad
350 g smör, rumstemperat
100 g florsocker
25 g kakaopulver
1/2 dl kokande varmt vatten
1 pkt philadelphiaost med choklad

Gör så här:

  • Värm chokladen. Låt svalna helt och ställ åt sidan så länge.
  • Vispa smör och florsocker fluffigt.
  • Blanda ihop kakaopulver och vatten.
  • Tillsätt den avsvalnade chokladen, kakaoblandningen och philadelphiaosten med choklad i smör- och florsockermixen.
    Vispa hastigt till fluffig konsistens.
  • Spritsa ut den härliga frostingen…, (Tyll och sprits från Panduro, jag använde den största tyllen)
  • Dekorera med strössel, kulor (från Dr Oetker eller minimaränger (från Lagerhaus)
    Alla cupcakesformar (från Lagerhaus)

Rosa frosting..: Några cupcakes dekorerade jag med vispad grädde med karamellfärg, den blir något lösare i konsistensen.Det är inte så lätt att spritsa snyggt, men det är bara att öva och öva! Lycka till!

cupcakes

 

 

Tags from the story
, , ,
Written By
More from admin

Halloween spökpyssel – 20 st

Halloween spökpyssel - 20 st Halloween närmar sig...När är egentligen den riktiga...
Läs Mer

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *