Baka mini chokladbiskvier

chokladbiskvier

Baka mini chokladbiskvier

Nu har stora julbaket börjat här hemma! Några bakverk har blivit en tradition att göra till julfikat och Kalle Anka. De här dagarna före jul tänker jag dela med mig av mina favoritrecept till jul! Största favoriten är chokladbiskvier, dom har jag bakat i minsta möjliga storlek, så det finns plats för annat i magen. Har du något härligt recept som du vill dela med dig av, skriv gärna till mig under “kommentarsfliken”! Här nedan kommer receptet:

chokladbiskvier

Chokladbiskvier

(Receptet kommer från Ica, så det är testat och funkar perfekt)

Hemgjorda chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. Biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går chokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Ingredienser

40 st 

Botten

  • 200 g mandelmassa 
  • 1 äggvita från ett medelstort ägg (en äggvita motsvarar ca 60 g)

Fyllning

  • 50 g mörk choklad (gärna 70 %)
  • 125 g smör eller margarin 
  • 1 1/2 dl florsocker 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 äggula 

Garnering

  • ca 150 g mörk choklad 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Botten: Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop den med äggvitan till en jämn smet.
  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut (eller klicka) smeten på en plåt med bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm i diameter. Platta till topparna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Fyllning: Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en skål över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.
  6. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner chokladen under omrörning.
  7. Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt de stå kallt tills krämen stelnat.
  8. Garnering: Bryt chokladen i bitar, lägg dem i en skål eller kopp (inte allt för vid). Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt chokladen svalna något. Doppa biskviernas krämsida i chokladen. Ställ dem på ett bakplåtspapper för att stelna.
  9. Förvara biskvierna i kylskåp.

Mina biskvier på bilden, har jag inte hunnit dekorera ännu, men sätt gärna någon snöflinga, silverkula eller liknande på toppen av biskvierna när de har stelnat något.

Lycka till!

 

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Katarina

Kompisarmband

Kompisarmband Sommarlov och dax för enkla och roliga pyssel! Vi satte igång...
Läs Mer

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.