Ballerina choklad cupcakes

choklad cupcakes

Ballerina choklad cupcakes

Jippie! Idag har jag verkligen lyckats med bakningen! De här muffinsarna blev väldigt smaskiga med härlig chokladsmak och supergod frosting! Cupcakes är inte riktigt mitt favoritbakverk, ofta tycker jag att de blir för söta, torra eller mäktiga, men de här blev otroligt saftiga! Det här receptet måste ni prova, orginalreceptet är ”oreocupcakes” men jag har använt ”Ballerina Kladdkake-kakor” istället!

choklad cupcakes

choklad cupcakes

Ballerina choklad cupcakes

En smaskig choklad cupcakes, bakade i minimuffinsform, toppade med ”Ballerina Kladdkake-frosting” dekorerade med Oetkers chokladhjärtan.

choklad cupcakes

Baka är så kul!

Här är en liten bild från min bakhörna på landet. Kakburken är en hemmapysslad burk av gamla kakburkar, klicka här för att se beskrivning. Nya bakmaskinen från Andersson, riktigt toppen, mycket prisvärd och söt! Mini cupcakesformar kommer från Lagerhaus.

Ballerina choklad cupcakes

Receptet kommer från bakbloggen ”Tessan bakar” en jättefin bakblogg med många väldigt bra recept!

Ingredienser: till ca 24 st minimuffinsar, välj själv om du vill göra stora eller små! Använd gärna en muffinsplåt för bästa resultat. Jag valde att göra små, för att de skulle passa i pappasken.

Chokladmuffins:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
0,5 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
100 gram mörk choklad
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker fluffigt.
  3. Smält smör, häll i rapsolja och sirap och lägg i choklad och rör tills den smält helt. Blanda sedan ner i ägg- och sockerblandnimgen.
  4. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten.
  5. Fyll formarna till 2/3 med smet och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Jag använder alltid en muffinsplåt för att vara säker på att de håller formen . Jag använde en minimuffinsplåt, till mina de här receptet.

Frosting:

1,5 dl grädde
1 kryddmått bakpulver
150 gram philadelphia
2 tsk vaniljsocker
8 oreokakor
Göra frosting:
  1. Vispa grädde med bakpulver.
  2. Krossa kexen till smulor och blanda med philadelphiaost och vaniljsocker.
  3. Rör ner gräddblandningen och spritsa sedan ut på muffinsen.
  4. Dekorera med minihjärtan från Oetker, eller gör egna chokladdekorationer, använd strössel eller gör fina marsipanblommor.

choklad cupcakes

Cupcakes som gåva

Gör en vacker ask och lägg i dina fina cupcakes! Det är alltid kul att ha med sig något när man ska gå bort, så varför inte byta ut vinflaskan eller blomman mot en ask med hembakta bakverk! Mottagaren blir säkert väldigt glad för en fin ask, det kan man ju aldrig ha för många av hemma!

choklad cupcakes

Vivi Gade design papper och pappask från CC Hobby

choklad cupcakes

DIY: Gör en fina ask med decoupageteknik

Material:

  • Pappask (från Creativ Company), eller återanvänd en gammal ask som du har hemma.
  • Fint papper (Vivi Gade design från Creativ Company), välj gärna något scrapbooking papper, men det går också bra att använda servetter och speciellt decoupagepapper, men det är en annan teknik som jag kommer att visa en annan gång här på bloggen.
  • Decoupagelim matt glans (från Creativ Company).

Verktyg: pensel och sax

Ask i decoupageteknik – Gör så här:

  1. Börja med att mäta askens sidor och topp. Jag valde att bara dekorera utsidan på asken, då jag tyckte det var snyggt med den rustikt bruna insidan.
  2. Klipp ut fyra långsidor till asken, och en till baksidan av asken om man vill. Klipp sedan ut en fyrkantig sida till locket och fyra smala remsor till lockets sidor. Tag till en halv till en cm extra av varje remsa, så att askens kanter täcks.
  3. Dags att limma! Använd decoupagelack, för att fästa pappret på asken. Pensla ett tunt lager lack med en pensel, och pressa fast pappret med fingrarna. Det ska sticka ut några mm av pappret på varje kant, som man böjer till och penslar fast.
  4. När du täckt hela asken med papper, så kan man låta den torka någon timme.
  5. Dags att måla ett lager decoupagelack över hela asken. Lacken gör så att askens papper blir riktigt hållbart, och inte lossnar från asken. Resultatet blir proffsigt!
  6. Lägg i ett tårtpapper i asken, och placera dina cupcakes i asken.
  7. Sätt ett fint band runt hela asken, och avsluta med en stor rosett. Jag satte i en enkel blomma från trädgården. Klart!

Hoppas ni provar att baka och pyssla en liten ask idag!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

3 reaktioner på ”Ballerina choklad cupcakes”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen