Frukostfrallor

Frukostfrallor

Ett av mina mål det här året är att baka mer matbröd…så gott som det är! Hoppas på grova limpor, sega krispiga surdegsbröd, fruklimpor, scones och framförallt goda frukostfrallor! Egentligen hade jag tänkt göra en deg på kvällen, låta jäsa i kylen på natten…och sen bara plocka fram och grädda…Men det får bli en annan gång. Här är superlättbakade frukostfrallor som bara behöver jäst en gång, tar ca 1 timme att baka!

Frukostfrallor på en timme!

Receptet har jag hittat hos Lindas bakskola, som gör såå mycket bra recept!

Ingredienser:

25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl vetemjöl + 1 dl vetemjöl till degbullarna på plåten

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bakbunke, tillsätt det ljuma max 37 gradiga vattnet, rör och lös upp jästen.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en kladdig deg. jag använde min köksmaskin, alltid väldigt skönt!
  3. Häll ut degen på bakbänken, och tag rejält med mjöl kring den kladdiga degen, knåda ej. Nyp loss ca 9 lika stora bitar av degen med mjölade händer. Lägg degbitarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Forma dem någorlunda runda. 
  4. Strö lite vetemjöl över frallorna och låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk. 
  5. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 12-14 minuter. Öppna inte luckan under gräddning. Låt svalna på galler. 
Frukostfrallor

Ät och njut!

Vi gjorde frallor med smör, stark ost, gurka, sallad och massa groddar på toppen. Såå gott! Jag hann inte fota innan de slank ner i magen!

Idag rensade jag ut julen och bakade flera saker…så skönt att energin kommit tillbaka..snart kommer ljuset och man får sätta de första fröna. Hört att chilifrön kan man plantera nu! Kika in hos Hanna Wendelbo idag tipsar hon om den första fröodlingen i vindruvslådor, så himla smart.

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen