Brownie med kaktopping

brownie

Brownie med kaktopping

I helgen testade vi ett riktigt smaskigt amerikanskt recept på brownies som toppas med en härlig kakdegssmet och strösslas med chokladkakssmulor! Receptet kommer från Manuela Keijlens bakbok.  Jag måste medge att jag var lite skeptisk till receptet då det lät lite sött, men jag blev glatt överraskad, det blev saftigt och jättegott. Här kommer receptet, vi har gjort några ändringar i receptet,  i stället för all mörk choklad har vi haft halva mängden ljus choklad i smeten.

brownie

Brownie med kaktopping

Ingredienser till Bownie ( Vi halverade hela detta recept, och det blev ändå ca 20 små brownie)

(175 grader ugnsvärme)

  • 400g choklad (200 g mörk och 200 g ljus choklad tog vi)
  • 275 g smör
  • 350 g farinsocker
  • 6 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 1 msk starkt kaffe

Kakdegstopping

  • 175 g smör
  • 170 g socker
  • 150 g farinsocker
  • 200 g vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 200 g hackad choklad ( vi valde ljus choklad)

Strössel

  • Krossade kladdkakor (Ballerina), eller ringlad smält mörk choklad

Brownie med kaktopping

Gör så här:

  1. Smält choklad och smör i en värmetålig skål över en kastrull med kokande vatten, eller smält i micron. Tillsätt farinsocker och rör ihop ordentligt. Tillsätt alla äggen och blanda väl. Tillsätt slutligen vetemjöl och vaniljextrakt eller starkt kaffe.
  2. Bred ut blandningen i en 20 x 30 cm stor form och grädda i ca 25-30 min i mitten av ugnen (175 grader).
  3. Låt svalna medan du gör kaktoppingen. Rör ihop rumstempererat smör, socker och farinsocker fluffigt. Tillsätt vetemjöl, mjölk och vaniljextrakt. Rör till slut ner den hackade chokladen.
  4. Bred ut toppingen på den avsvalnade browniebotten och ställ sedan kallt i kylen i minst en timme.
  5. Strössla hackade kaksmulor av Ballerina kladdkaka över kakan, eller ringla smält mörk choklad.
  6. Skär upp i fina kuber. Ett tips (som jag inte hann testa då hela familjen åt upp alla kakor på en kväll…) är att frysa kakan i en timme och sedan skära upp i snygga kuber, det ska jag prova nästa gång!

Ha en smaskig kväll!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen