Brownies i presentburk

brownie

Brownies i presentburk

Idag har jag gjort en kul presenttips, som jag länge tänkt att pyssla ihop. Ni har säkert sett det, för det är verkligen en typisk amerikansk gåva att ge något roligt i en glasburk. Glasburken är fylld med ingredienser till smaskiga brownies, sen har jag kompletterat med några fina bakprodukter och ett recept. Här kommer dagens bak och pyssel!

brownies

Browniemuffins i presentburk

Här väljer du själv om du vill lägga ingredienserna i en mindre glasburk (1 liters) för då fyller du hela burken med ingredienser och lägger tillbehören bredvid, kanske inlindat i cellofan. Om du väljer en större burk 2 eller 3 liters då får du plats med lite saker ovanpå ingredienserna. Ta det du har hemma! Återbruk är ju alltid bra!

Etikett med recept

Material: etiketter (Lagerhaus), bokstavsstämplar (Granit), jutesnöre (Blomsterlandet), stämpelfärg (IcaHemma), Sharpiepenna (Panduro).

Gör så här:

  • Stämpla ex. Brownies eller Browniemuffins på etikettens ena sida.
  • Skriv receptet på den andra sidan. Jag ritade dit en stjärna på etiketten, för jag tänkte det skulle matcha stjärnmuffinsformarna och även chokladdekorationerna som är stjärnformade.

Recept på Brownies i presentburk

(receptet kommer från Linda LomelinoBrownie med tre sorters choklad.Ingredienser (till 1 litersburk) Jag använde en 2 litersburk (om man vill få plats fler saker i burken)

  • 0,5 tsk  salt
  • 2,5 dl  mjöl
  • 0,5 tsk  bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl  kakao
  • 1,5 dl  farinsocker
  • 1,5 dl  strösocker
  • 0,75 dl  mörk choklad, hackad eller chokladploppar
  • 0,75 dl  mjölkchoklad, hackad eller chokladploppar
  • 0,75 dl  vit choklad, hackad eller chokladploppar
  • 100 g  valnötter eller pekannötter

Det här skickad jag med i burken:

Övriga ingredienser som mottagaren bör ha hemma

  • 150 g  smält smör
  • 3 st  stora ägg
  • 4 msk  starkt kaffe
  • grädde om man vill dekorera sin brownies

Gör en presentburk:

  1. Blanda salt, mjöl och bakpulver i en skål.
  2. Varva ingredienserna i följande ordning (packa ingredienserna hårt) i en ren och torr burk:
    1/2 av mjölblandningen, kakao, resten av mjölblandningen, farinsocker, strösocker, mörk choklad, mjölkchoklad, vit choklad, valnötter/pekannötter.Se till att skicka med instruktioner till den som får burken i present!

Recept att skicka med burken
150smält smör
3st stora ägg
mskstarkt kaffe
tsk vaniljpulver
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj en ugnsform. Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl.
3. Smält smöret och låt det svalna något.
4. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe och vaniljextrakt. Vispa till en jämn smet.
5. Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.

Brownies som cupcakes

Det här blir ganska mäktiga cupcakes, så fyll inte formarna alltför mycket, och spritsa gärna en rejäl klick grädde på, så blir det en riktigt smaskig bakelse! De kan också passa att göra i minimuffinsformar, men tänkt då på att minska tiden i ugnen.

Värm ugnen till 175 grader.

  • Smörj en ugnsform. Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl.
  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe. Vispa till en jämn smet.
  • Klassiska brownierutor: Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.
  • Browniemuffins: Hälls smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter kolla med sticka, det ska vara lite kladdiga i mitten.
  • Spritsa grädde och sätt en stjärna på toppen!

Nu är det bara att använda fantasin och lägga ingredienser och recept på dina allra bästa kakor i fina burkar! Snart kommer nya bak och pysseltips på sidan. Om du vill ha fler  ”Baka en Present” tips som jag gjort tidigare, så kika gärna på min sida under Recept och kategori: Baka som gåva!

Ha det så bra så länge!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen