Chokladmaränger med somrig topping

Chokladmaränger

Helt otroligt att sommarvärmen fortsätter….! Idag bjuder jag på smaskiga sega chokladmaränger med somrig topping! Ät marängerna som de är eller toppa med lättvispad grädde och färska bär, hur enkelt och gott som helst! Det här är inga svåra varmvispade maränger utan ett enkelt recept som alla fixar.

Chakladmaränger

Sommardessert – marängbakelser!

Sega, frasiga maränger med god chokladsmak toppade med luftig grädde och färska bär – såå lätt sommardessert!

Chokladmaränger

Chokladmaränger – choklad i smeten och ringlade ovanpå, kul att servera till kalaset!

Chokladmaränger – recept

Receptet kommer Zeinas kitchen, jag ändrade det lite genom att blanda hälften ljus med hälften mörk choklad i smeten. Sedan smälte jag mörk choklad och ringlade över marängerna ”före” jag satte in dem i ugnen, och det funkade bra!

Ca 10-12 medelstora maränger (1 plåt)

3 äggvitor från 3 stora ägg
2 1/2 dl socker
25 gr ljus choklad och 25 gr mörk choklad till smeten
25 gra mörk choklad till dekoration

Gör så här:

1) Diska bunken rejält, använd gärna en bunke i metall eller glas/porslin som är enklare att hålla fettfri.

2) Dela vita och gula på ägget, Häll i äggvitor och allt socker i bunken.

3) Vispa först långsamt och öka sedan till högsta nivå i ca 5 minuter.

4) Smält chokladen i micron och ringla över marängsmeten. Vänd smeten en gång med en slickepott. Försiktigt så att den fina marmormönstret består.

5) Klicka ut smeten med en sked eller spritsa (jag spritsade med rekommenderar att skeda ut den, för då får man mer mönster.)

Chokladmaränger

Jag valde att spritsa ut marängerna ganska platta, för att kunna dekorera med grädde och bär…men man kan ju absolut klicka ut marängern med sked till klassisk form.

Chokladmaränger

6) Smält lite mer choklad och ringla över marängerna.

7) Värm ugnen till 13o grader i (varmluft) eller 145 grader (vanlig ugn)

8) Grädda mitt i ugnen i 45-50 min. Ta ut och låt svalna på plåten en stund.

Chokladmaränger

Servera ett helt berg med maränger med grädde och bär! Till barnen kan man ju även lägga till glass!

Ha en underbar helg i solen! ☀☀☀

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen