Chokladmaränger

chokladmaränger

Chokladmaränger

Till onsdagkvällen brukar jag alltid baka något gott fikabröd till ”Mästerkockarna”, men dagens bakning blev istället en efterrätt! En härlig marängswiss med randiga chokladmaränger! Marängerna var ett litet experiment, skulle det fungera att ha smält mörk choklad tillsammans med marängsmeten… det fungerade och blev supergott! Marängerna är goda att äta även utan glass! Frasiga på ytan och sega inuti!

chokladmaränger

chokladmaränger

chokladmaränger

Chokladmaränger

Klassiskt marängrecept från”Mitt kök”, räcker till ca 20 små maränger
, jag har lagt till chokladen till receptet, det är ungefär den mängden, här får man prova sig fram.
Ingredienser:
  • 3 äggvitor

  • 2 dl socker

  • ca 50-100 gr mörk choklad
  • spritspåse och tyll

Chokladmaränger – gör så här:

  1. 
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret i en bunke.
  2. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.
  3. Smält den mörka chokladen i micro eller över vattenbad, låt svalna så att den inte är supervarm.
  4. Tag fram en spritspåse och tyll, tag en sked och drag ut fyra strängar med den smälta chokladen från botten till toppen. Klicka sedan i marängsmeten, spritsa ut på plåtar med bakplåtspapper på.
  5. Klicka inte ut marängerna för tätt för de sväller en aning.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger.

chokladmaränger

Marängerna håller länge, förvara dem gärna i en lufttät burk!

chokladmaränger

Marängsviss eller Banansplit…underbar dessert i alla fall! Supergott till helgmyset!

Happy Friday! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen