Hemgjord glass

Hemgjord glass

Hemgjord glass

Idag tänkte jag bjuda er på otroligt god och lättlagad hemgjord glass! En vanilj och en chokladglass! Toppa med hemgjorda maränger och sockervadd, så har du en toppenefterrätt till helgen! Vi har gjort egen glass förut…men det tog sån tid…det här receptet är enkelt, och blir väldigt smaskigt! Chokladglassen med krossad mjölkchoklad blev familjens favorit!

Hemgjord glass

Hemgjord glass

Servera glassen i söta ”muffinsformar”, dekorera med hemgjorda maränger, jordgubbar och sugrör med sockervadd. En riktig kalasefterrätt!

Hemgjord glass

Hemlagad chokladglass och vaniljglass

Recepten har jag hittat hos Recepten.se. Jag valde det för att det lät enkelt att göra!

Chokladglass

Glassen går att göra med eller utan glassmaskin.

Tid: 15 minuter + 20 minuter i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:
4 dl vispgrädde
3 st ägg
3 msk strösocker
eller 2.5 msk sötströ
3 msk kakao
ev. 50 g hackad choklad (70%), eller som vi tog Marabou mjölkchoklad
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt
Utrustning du behöver:
elvisp
Utrustning som är bra att ha:
glassmaskin

Chokladglass – Gör så här:

  • Vispa grädden medelhårt med elvisp.
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker eller sötning.
  • Tillsätt kakao, sikta gärna ner den (genom en sil) för att undvika klumpar.
  • Vispa till en fluffig smet, ca 20 sekunder med elvisp på högsta hastighet. (Visparna behöver ej göras rena från grädden.)
  • Vispa ner den vispade grädden. Vispa på lägsta hastighet på elvispen tills det är blandat.
  • Hacka chokladen om du vill ha hackad choklad i din chokladglass.
  • Rör eller vispa ihop med chokladglass-smeten.
  • Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar, ca 20 minuter. Ät direkt eller ställ in i frysen.
  • Utan glassmaskin: Häll smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar. Rör om en gång i halvtimmen de första två timmarna.
  • Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.

Hemgjord glass

Vaniljglass

Recept från Recepten.se

Den godaste vaniljglassen gör du själv med detta enkla recept, med eller utan glassmaskin. Äkta glass med äkta råvaror utan tillsatser. Otroligt mycket godare än köpt.

Tid: 15 minuter + ca 20 min i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
2 st ägg
0.5 dl strösocker
eller 0.5 dl florsocker
0.5 tsk vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker
laktosfritt Laktosfritt – Välj laktosfri vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt
Utrustning du behöver:
elvisp
Utrustning som är bra att ha:
glassmaskin

Vaniljglass – Gör så här:

  1. Vispa grädden med elvisp, medelhårt – som om du skulle ätit den till en dessert.
  2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver.)
  3. Vispa till en ljusgul fluffig smet, ca 15 sekunder med elvisp på högsta hastighet. (Du behöver inte göra rent visparna från grädden.)
  4. Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
  5. Smaka på smeten och tillsätt ev. mer vanilj och/eller socker om du tycker det behövs. Vispa så det blandas.
  6. Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
  7. Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
  8. Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.

Hemgjord glass

Hemgjord glass

Hoppas ni gillar glassen! Det är en fantastisk skillnad mot köpeglass, något kompaktare, och smälter fortare…och supergod!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

DIY: Smyckesfat

DIY: Smyckesfat Underbart med ny vecka och nya pyssel! Skönt att det...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.