Maränger med syrlig topping

Maränger

Maränger med syrlig topping

Söta maränger i pastelliga färger, är både goda att äta och så fina att ha framme i vackra glasburkar. Hemgjorda maränger är verkligen något som skiljer sig otroligt mycket från köpta! Dagens marängrecept kommer från Norges bakdrottning Manuela, det här marängreceptet har vi använt många många gånger, så det är bra! För att piffa till de söta marängerna så har vi toppat med krossade frysta bär, så härlig kombination mellan sött och syrligt!

Maränger

Pastellfärgade maränger, med krossade frysta bär på toppen.

Maränger

Ha dina maränger framma i vackra burkar, så goda att toppa glassen eller tårtan.

 

Pastell maränger med frystorkade bär

Frasiga på utsidan, sega i mitten, recept från Manuelas bok “Just Sweet”

Maränger

Ingredienser:

  • 7 äggvitor
  • 5 dl socker
  • 1 vaniljstång (valfritt, man kan ta vaniljsocker, men marängerna är jättegoda ändå)
  • karamellfärg (Oetker)
  • frystorkade bär (Oetker)

Maränger med syrlig topping

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Blanda alla ingredienserna i en värmetålig skål.
  3. Koka upp vatten i en kastrull.
  4. Sätt skålen över kokande vatten.
  5. Vispa för hand i ca 4 minuter, eller tills sockret har löst sig.
  6. Häll blandningen i en hushållsassistenten och vispa i ca 7 minuter till skålen inte längre känns varm.
  7. Dela smeten och droppa i någon droppe karamellfärg i varje skål.
  8. Häll smeten i en spritspåse med valfri topp. Spritsa.
  9. Mortla de frystorkade bären, jag använde krossade jordgubbar till den rosa marängsmeten, och blåbär till den ljusblå smeten.
  10. Grädda i ca 1 timme i ugnen. Stäng därefter av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen i minst 1 timme till.

Smaka och njut!

Lycka till med marängerna! Vi gjorde några sorters hemlagad glass till, recept kommer snart!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Halloweenpresent: Spökkakor

Halloweenpresent: Spökkakor Eftersom det är Halloweentema den här veckan på bloggen! Så...
Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.