Vinter efterrätt

Vinter efterrätt

Vinter efterrätt

En god efterrätt är alltid lyxigt! Egentligen unnar vi oss det alltför sällan…Men den här vintriga kaneldoftande efterrätten kommer jag definitivt att göra fler gånger. Den är inte alls svår att göra, och toppen att förbereda i förväg om man ska ha gäster. Dagens godsak: Varm Äppelkompott med crunch och vaniljglass.

Vinter efterrätt

Varm äppelkompott med crunch och vaniljglass – en härlig vinter dessert!

Vinter efterrätt

Äppelkompott

Det här receptet hittade jag hos Ica, lätt som en plätt! Äppelkompotten räcker till ca 6 portioner

Ingredienser:

4 stora äpplen
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 dl Brun Farin
1 hel kanelstång
5 kardemummakärnor
1/2 urskrapad vaniljstång

Gör så här:

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor.
  2. Lägg äpplena i en kastrull och häll på vatten, socker och kryddor.
  3. Sjud på svag värme utan lock ca 10 minuter eller tills äpplena är mjuka. Rör om försiktigt då och då.
  4. Låt kompotten svalna och häll den sedan i en vacker glasburk eller skål.
  5. Vid servering, värm försiktigt upp den mängd äppelkompott som du ska använda.

Vinter efterrätt

Crunch

Här har jag mixat ihop en blandning av det jag hade i skåpen, ta det som passar dig bäst!

Ingredienser:

ca 100 gr smör
2 dl havregryn
2 tsk kanel
2 msk muscovadosocker
2 msk ljus sirap
1 dl grovhackade mandlar
1/2 dl kokos
lite flingsalt

Gör så här:

  1. Blanda ihop alltihopa i en kastrull och smält ihop på svag värme.
  2. Häll upp i en burk och spara tills dessert-dax! Det här blir ganska mycket så det räcker även till frukostyouhurten.

Vinter efterrätt

Servering

Lägg upp en kula vaniljglass, lägg lite ljummen äppelkompott runt glassen, och strö ljuvlig chrunch uppepå, servera direkt!

Hoppas ni gillar det här lika mycket som vi!

Lycka till!/Katarina

Written By
More from admin

Fars dag present

Fars dag present I helgen var det fars dag...och då brukar mina...
Läs Mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *