Knäckstrutar

knävkstrutar

Knäckstrutar

Knäck är nog det godiset som känns mest juligt på julens gottebord! Knäckstrutar eller knäckklubbor, är så gammaldags på något vis. Det här måste provas!

knäckstrutar

Knäckstrutar – knäckklubbor

Recept kommer från Arla

Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel och ströbröd i smeten.

Receptet gäller för 75 st vanliga, det räcker till 8-10 knäckstrutar beror på hur stora strutarna är

Ingredienser

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl skållad, hackad mandel
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör

Material till strutarna:

  • Bakplåtspapper
  • washitejp
  • randigt band

Knäckstrutar – gör så här

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 15-30 min.
  3. Tillsätt mandel, ströbröd och smör.
  4. Gör strutar av bakplåtspapper/smörpapper, och washitejp.
  5. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast till hård.
  6. Ställ strutarna i en skål med strösocker, så står de stadigt. (sockret kan hällas tillbaka i påsen igen efter knäckkokningen.)
  7. Häll i knäckmassan i strutarna, låt stelna svalt.
  8. Vira ihop dem och knyt randiga band.
  9. Obs! Man kan sätt i pinnar i knäckstrutarna, så är de enklare att äta som klubbor.
  10. Toppen kan man dekorera med kokos eller polkakross!

God jul!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen