Hemkokt jordgubbssylt, mums!

Hemkokt jordgubbssylt

Hemkokt jordgubbssylt, mums!

Idag hittade jag riktigt fina svenska jordgubbar, så jag gjorde lite härlig hemkokt jordgubbssylt! I år finns det  mycket roliga tillbehör för sylt och saftkokning i affärerna. Vi tjejer håller på att måla och dekorera burkar till sylten, så mer bilder kommer nästa vecka. Då behöver jag nog koka mer sylt..för halva burken har försvunnit sen igår!
Här kommer receptet till Jordgubbssylten

Ingredienser
2 liter jordgubbar (ca 1 kg)
6-8 dl socker (750 g)
1 krm natriumbensonat

Gör så här:
Varva skivade jordgubbar och sockret i en kastrull. Låt stå i en timme. Det här gör man för att få en sylt där inte alla bär hamnar på ytan i syltburken och såsen i botten.
Koka sedan sylten långsamt utan lock i 10-15 minuter.
Rör i natriumbensoat i lite av sylten, blanda med den större mängden sylt. Skumma väl.
Häll sylten i väl rengjorda burkar.
Klart!

IMG_1991

 

Written By
More from Katarina

Midsommarstång

Midsommarstång Jag fortsätter Midsommartemat här på sidan, med att visa en superenkel...
Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.