Baka macarons

Baka macarons

Baka macarons

Sista sommarhelgen i stugan, så hade jag ett riktigt bakrace! Älskar att bara plocka fram allt…och baka massa olika saker samtidigt, sen var det ju bra att vi fick gäster som jag tvingade på alla bakverk! ? Slut tog det, och jag tror de gillade kakorna. Först ut är rosa små macarons fyllda med smaskig hallonfrosting. Macarons är något de flesta bagare skrämmer med att det är för svårt för amatörbagaren…..men det är det ju inte, och de behöver inte bli helt perfekta, bara de är goda!

Baka macarons

Macarons – söta rosa marängkakor med hallonfrosting

Baka macarons

Macarons – recept:

Recept kommer från @mittlillapyssel som är en av mina favoritkonton på Instagram.

IngredienserMarängkakorna

? 1  & 1/2 dl mandelmjöl

? 2 dl florsocker

? 2 äggvitor

? 1/2 dl strösocker

? valfri hushållsfärg

Baka macarons

Baka macarons – Gör så här:

1) Sila mandelmjölet och florsockret i en finmaskig sil, ner i en bunke.

2) Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner 1/2 dl strösocker lite åt gången.

3) Tillsätt valfri färg.

4) Vänd ner mjölet i tre omgångar i äggvispet med en slickepott.

5) När allt är blandat, fortsätt vända smeten lite till tills den blir lösare.

6) Stoppa smeten i en spritspåse och spritas ut små klickar (det finns en speciell teknik för att få bort topparna…spritsa runda ringar…)

7) Dunka till plåten i bordet så att bubblorna försvinner från kakorna, låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.

8) Grädda i 125 gr (varmluftsugn) i ca 10-15 minuter, håll koll på dem så att de inte blir bruna.

Baka macarons

Hallonfrosting (hallonsmörkräm)

Här kan man göra oändligt många varianter på fyllning…anpassa gärna fyllningen till färgen på macaronen..t.ex gult till citron, grön till päron, lila till björnbär…Idag blev det hallonsmak, eftersom det var det jag hade hemma.

Ingredienser:

? 100 g rumsvarmt smör

? 1 & 1/2 sl florsocker

? 1 tsk vaniljsocker

? 1 äggula

? hallonsås (lite kokta hallon som man silar bort kärnorna)

? röd hushållsfärg

Baka macarons

Hallonfrosting – Gör så Här:

1) Lägg smör, florsocker, vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.

2) Vispa ner äggulan och lite hallonsås.

3) Häll smeten i en spritspåse och sprita på baksidan av kakorna (bara hälften av kakorna)

Baka macarons

Nu är det bara att börja smaska! (Jag brukar förvara dem i en plåtburk med lock i kylen)

Baka macarons

Ha en fortsatt härlig helg!

Lycka till! ? Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen