Godiskakor

Godiskakor

Godiskakor

Fredag, vad underbart! Jag blev så inspirerad att baka igen efter vi testat Bakboxen. Så idag bjuder jag på smarriga, segknapriga kakor som man kan dekorera med vad man vill! Vi gjorde några med karamelligt strössel och några med hackad Daim, supergoda och superenkla att baka!

Godiskakor

Godiskakor med strössel – goda kakor som passar till ett glas mjölk, eller en kopp te.

Godiskakor

Godiskakor med hackad Daim – här kan man ju ta det man har hemma och prova sig fram!

Godiskakor

Receptet hittade jag i en tidning, tror det var Året Runt. Kakorna påminner om kolakakor, men med knaprigare yta och segt innehåll.

Ingredienser till 30 kakor (175 graders ugnsvärme)

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 äggula
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering: Välj det godis som du gillar, vi tog strössel och hackad daim.

Gör så här:

  1. Arbeta ihop smör och socker i en matberedare, rör i äggulan.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  3. Rulla smeten till två rullar, ca 3 cm i diameter, täck dem med plast och låt stå svalt i en timme.
  4. Sätt på ugnen på 175 grader.
  5. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta ut dem något och garnera med strössel eller hackad daim.
  6. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Passa så kakorna inte får för mycket färg.

Smaka! ?

Godiskakor

Ha en jättefin helg! Håll utkik, i helgen blir det pyssel på bloggen. ?

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen