Jitterbuggare

Jitterbuggare

Jitterbuggare

Kafferep med småkakor hör väl till sommaren! Jag gillar verkligen att baka småkakor, lättfixat och gott att ha i en burk i köket. Idag bakar jag Jitterbuggare, en klassiker från boken Sju sorters kakor. För att göra dom lite gulligare, färgade jag marängsmeten med rosa karamellfärg….jag ska nog blanda i lite mer färg nästa gång så det syns, men himla goda är ju de här kakorna, testa! Här är receptet på Jitterbuggare.

Jitterbuggare

Jitterbuggare – En riktig favoritkaka!

Jitterbuggare

Jitterbuggare – recept:

Receptet kommer från Bakbirgittas bok ”Sju sorters kakor”

Mördeg

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 1-2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Några droppar rosa/röd karamellfärg om man vill

Jitterbuggare

Jitterbuggare

Jitterbuggare

Jitterbuggare – gör så här:

  1. Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
  3. Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16×30 cm.
  4. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
  5. Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
  6. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.

Jitterbuggare

Grädda dem lagom hårt, de ska inte bli bruna…Man vill ha mördegskakor frasiga och spröda.

Jitterbuggare

Strössla lite florsocker över för lite mer finess!

Lycka till med bakandet!

Kram 💖 Katarina

Tags from the story
, ,
Written By
More from Katarina

Nyårdukning

Nyårdukning Det är alltid kul att duka lite extra fint till nyår,...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.