Lemoncurd – Marängkakor

Lemon curd - Marängkakor

Lemoncurd –  Marängkakor

De flesta av oss pysslare och bakintresserade följer säkert alla Ernst program…och så mycket gott han lagar! Länge har jag tänkt testa hans Lemon curd-Marängsnitt, receptet finns hos Köket.se och även i hans nya bok som kommit ut i handeln nu! Så det blev både Lemon curd snitt och hallonsnitt, supergott! Sött, syrligt, segt och smaskig mördeg! En toppenkaka! Favoriten här hemma blev den med Lemon curd….

Lemon curd - Marängkakor

Lemon curd – Marängkakor

Lemon curd - Marängkakor

Hallon – Marängsnitt

Lemon curd - Marängkakor

Lemon curd – Marängsnitt

Recept kommer från koket.se och receptet är Ernsts ”Citronmarängkakor” .Receptet räcker till fyra längder, och jag valde att göra två längder med hallonsylt och två med lemon curd. Eftersom jag inte hade pistagenötter hemma, så tog jag krossad flagad mandel. Måste verkligen rekommendera den här mördegen! Supersmidig att baka och väldigt god!

Mördeg
250 g smör, rumstempererat
1 dl socker
2 äggulor
5 dl vetemjöl
Fyllning
4-5 msk lemon curd (eller gör hälften med hallonsylt och hälften med lemon curd)
0,5 dl pistagenötter, hackade (eller krossad flagad mandel)
Maräng
2 äggvitor
1,5 dl socker

Lemon curd – Marängkakor
Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Knåda ingredienserna till mördegen (eller kör dem i matberedare), rulla sedan till 4 långa strängar.
  3. Platta till rullen och gör med hjälp av en tesked en grop längs med.
  4. Fyll gropen med lemon curd.
  5. Vispa äggvitorna med 0,5 dl socker så smeten blir blank, blanda i resten av sockret försiktigt.
  6. Bred/spritsa marängsmeten ovanpå lemon curden och strö över pistagenötterna.
  7. Grädda långt ned i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Skär längderna rakt över till lagom stora kakor.

Lemon curd - Marängkakor

Här har ni ett jättebra fikatips till helgen!

Lycka till! /Katarina

Written By
More from Katarina

Piffa till en anslagstavla

Piffa till en anslagstavla Här har jag piffat upp en vanlig anslagstavla...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.