Pollysnittar
Nu har jag verkligen kommit igång med bakningen igen! Det måste ju vara att höstkänslorna börjat komma! Myskvällar med tända ljus, varmt te, värmen från brasan och något gott till fikat! Idag bjuder jag på ett väldigt enkelt recept, där man bakar med godis! Pollysnittar
Pollysnittar – ett enkelt recept med superknaprigt, segt och smaskiga kakor!
Dax att baka!
Pollysnittar
Ingredienser: (en plåt kakor)
150 g Smör
1 ½Â dl Strösocker
1 ½ msk Vaniljsocker
1 ½Â msk ljus sirap
3 3/4 dl Vetemjöl
1 ½ tsk Bakpulver
Pollysnittar – gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till deg i en matberedare (eller i en vanlig bunke) och arbeta ihop med maskin eller för hand tills du har en smidig deg.
2. Dela degen i tre delar och rulla ut tre längder som du lägger från långsida till långsida på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Tryck i valfria polly-godisar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 14 min.
Nybakade kakor!
Skär kaklängderna med en vass kniv, innan de svalnat.
Nu är det bara att koka en kanna te och smaska kakor!
Lycka till! 💖 Kram Katarina