Syrenkakor

Syrenkakor

Syrenkakor

Syrener, den underbaraste av alla sommarblommor! Det är skolavslutningsblomman nr 1 för mig som är född på 70-talet!, men kanske inte för dagens barn…ofta har de blommat över till avslutningen… Men vackra är det! Och ätbara dessutom, så de är perfekt att dekorera med, baka med göra saft och socker! Här har jag testat att baka saftiga Syrenkakor, en havre- och kokoskaka med en lätt smak av syren, och vackra lila prickar av blommorna! Gör en söt burk till av en återbrukad glasburk…

Syrenkakor

Syrenkakor – härliga havre & kokoskakor

Syrenkakor

Syrenkakor

Receptet kommer från tidningen Hembakat ”Havre & Kokoskakor

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl råsocker eller strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 175 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten
  • 2 msk syrenblommor färska

Syrenkakor

Syrenkakor – gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 180 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smält smöret tillsammans med sirap, vatten och syrenblommor i en kastrull.
  4. Häll smörblandingen över de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
  5. Forma till bollar och lägg på en plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. De ska inte flyta ut.
  7. Låt svalna, pudra lite florsocker över om man vill! Smaka!

Syrenkakor

Syrenkakor

Fixa söt burk

Här visar jag hur du enkelt fixar en söt burk, som passar i sommarköket eller varför inte ge bort en burk kakor i present!

Material:

  • glasburk
  • ett tårtpapper
  • sidenband
  • mönstrad kartong

Verktyg: limstift, sax

Syrenkakor

Kakburk – gör så här:

  • Börja med att klipp bort mitt på tårtpappret, så att det endast blir den fina kanten kvar, med ca 1 cm vitt papper.
  • Vik pappret, så att det blir som en cirkel av veckat tårtpapper.

Syrenkakor

  • Limma fast det veckade pappret på burkens lock.
  • Klipp till en cirkel av det mönstrade pappret, limma fast.

Syrenkakor

  • Klipp till en bit sidenband, limma fast runt locket.
  • Gör en sidenrosett, och limma fast på sidenbandet, på burkens lock. Vill man piffa till burken lite extra, kan man sätta washitejp, och en etikett med namn eller recept. Klart att fylla burken med smaskiga kakor!

Syrenkakor

Syrenkakor

Ha en härlig helg!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Biscotti i hjärtburk

Biscotti i hjärtburk Nu har jag gjort årets första Alla hjärtans dag-...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.