Baka Blondies

Baka Blondies

Baka Blondies

En gång i veckan försöker jag baka något gott till kvällens fika…målet är oftast att prova något nytt recept! En sak som jag tänkte på är att jag bara skriver att precis allt är sååå gott! Det är ju inte alltid att precis allt blir gott 😆 Och allt blir inte snyggt heller… Men det är bara de bakverken som vi tycker om och blir fina på bild, som jag lägger ut här på bloggen….Dagens bakverk gick åt väldigt snabbt här hemma! Supersega, kolasmakande Blondies, en ljusare variant av Brownies…Saftiga och söt/salta på samma gång!

Baka Blondies

Baka Blondies – så saftiga och goda, toppade med lite flingsalt! Bonus är att det är superenkla att baka!

Baka Blondies

Baka Blondies

Recept kommer från tidningen Hembakat nr 2/2017, ursprungsreceptet kommer från Söta Saker: Mjuka Kakor av Theresia Franklin. 

Ingredienser: (ca 15-20 st – beror på hur stora bitar du skär)

  • 100 g extrasaltat smör (jag använde vanligt)
  • 3 1/2 dl farinsocker ( jag använde hälften farinsocker/ hälften vanligt socker..blev väldigt bra!)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl valnötter

Dekoration: flingsalt

Verktyg: form 20×25 cm, bakplåtspapper. Ugnstemperatur: 150 grader

Baka Blondies

Baka Blondies – gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 g.
  • Blanda smör, farinsocker (& socker) och vaniljsocker
  • Blanda ner ägg och jordnötssmör
  • Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.
  • Klä en form med bakplåtspapper, bred ut smeten.

Baka Blondies

  • Hacka chokladen grovt, tryck ner chokladbitarna och valnötterna jämt över kakan.

Baka Blondies

  • Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna och strö lite flingsalt över, skär sedan i rutor.

Baka Blondies

Hoppas ni gillar dem!

Kram Katarina

Tags from the story
,
Written By
More from Katarina

Måla påskägg

[gallery type="rectangular" ids="400,401"] Måla ägg är så lättsamt pyssel! Här har vi...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.