Kardemummakaka

kardemummakaka

Kardemummakaka

När jag har semester brukar det bli mer bakning än pyssel! Det är så avkopplande att baka, och det går åt på en gång! Vad är väl bättre en fika efter en härlig promenad i snön! Den här kakan är en klassiker som både mormor och mamma brukade baka. En sockerkaka som smakar kanelbulle, och som är så saftig och god!

kardemummakaka

Kardemummakaka

Originalreceptet kommer från klassisken ”Sju sorters kakor” men finns hos Recept.nu

  • 6 dl  vetemjöl
  • 2,5 tsk  bakpulver
  • 2 dl  strösocker
  • 1 msk  kardemumma, nystött
  • 100 g  smör, rumstempererat
  • 2,5 dl  mjölk

Strössel

  • 2 msk  pärlsocker
  • 1 tsk  Kanel, mald
  • 0,5 tsk  kardemumma, nystött
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en gjutjärnspanna eller rund form, ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Tillsätt smöret i små bitar och nyp ihop väl med mjölet.
  5. Tillsätt mjölken och rör ihop till en tjock smet.
  6. Bred ut smeten i pannan eller formen och strö över strösslet.
  7. Baka i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Prova med sticka att kakan är torr i mitten.

kardemummakaka

Lycka till!

Kram Katarina

Tags from the story
Written By
More from Katarina

Vårpyssel fjärilar

Vårpyssel fjärilar Det är så kul att hitta på nya påskpynt till påskriset....
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.