Regnbågskakor

regnbågskakor

Regnbågskakor

När påsken närmar sig, kommer verkligen bakintresset igång! Det är så kul att baka alla bakverk i pastell, dekorera med strössel och glasyr så passar det perfekt till Påskfikat! Det bästa av allt är att solen och ljuset är tillbaka! De här regnbågskakorna fick bli årets första fika på balkongen! Såå härligt!

regnbågskakor

Minisockerkakor i regnbågens färger, dekorerat med glasyr och tuttifruttikulor

regnbågskakor

Det här ser ut som kakor…men det är toppen på minisockerkakorna…och så lite florsocker

regnbågskakor

Regnbågskakor

Den här veckan har jag blåst ur såå många ägg, så det är bara att baka sockerkakor, tårtor och pannkakor av alla ägg! För att piffa till det lite extra, så bakade jag sockerkakor i miniformat, i regnbågens färger! Av ett par olika plåtformar så blev det tre olika former av Regnbågssockerkakor…Här kommer receptet:

regnbågskakor

Regnbågssockerkakor

Det här receptet har jag hittat på Baka.se, en bra baksida med massor av recept, där alla hemmabagare kan ladda upp sina recept! Ni som följt mig ett tag, vet att jag var höstens Bakbloggare under temat ”Baka en present” för Baka.se

Orginalreceptet är gjort för en vanlig sockerkaksform, där man häller i alla färger i en och samma form. Jag valde att göra många små bakverk i små formar. Jag använde två stycken plåtformar, minisockerkakor, och donuts (formarna kommer från Lagerhaus, vet inte om de finns i sortimentet längre). Det går bra att baka i minimuffinsformar också!

Ingredienser:

  • 100-150 gram margarin
  • 3 st ägg
  •  dl socker
  •  dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tskk vanillinsocker
  • 4 st olika pasta- eller hushållsfärger (Oetker)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj formarna med smör (man kan smälta det och pensla så blir det enklare). I den ena formen (donuts) tog jag strösocker istället för ströbröd, och i minisockerkaksformen tog jag kokos.
  3. Smält margarinet och låt det svalna och sätt på ugnen på 175 grader.
  4. Vispa äggen och sockret poröst.
  5. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanillinsocker och matfett, och rör om tills allt är väl blandat.
  6. Dela sedan upp smeten i 3-4 olika skålar, beroende på hur många färger du vill ha, och färga med varsin färg.
  7. Stor sockerkaka: Häll sedan ner smeterna en efter en i en smord(och bröad, om man vill) form(för ca 2 liter), en efter en utan att blanda.
  8. Små bakverk: lägg olika färger i varje form, eller blanda färger om du vill!
  9. Grädda en stor kaka längst ner i ugnen i ca 45 minuter.
  10. Grädda minibakverken i ca 10-5 minuter, i mitten av ugnen, kolla med sticka att de är färdiga. Hellre lite kladdigt i mittens, så blir de inte torra!

regnbågskakor

regnbågskakor

Kakor av kanterna

Tips! Mina kakor blev något stora och flödade över kanterna…Skär bara av toppen på varje sockerkaka, och lägg upp på ett fat. Pudra lite florsocker över…det blev så goda och saftiga kakor! Du kan behöva lirka ut de små sockerkakorna med en kniv, men sen blir de jättefina! Bra att slippa ströbrödet, kokos och socker ger lite extra söthet och seghet åt kakorna!

regnbågskakor

regnbågskakor

Regnbågs-sockerkakor med glasyr

  1. Vispa ihop en klassisk glasyr av äggvita, florsocker och citron, klicka på glasyr, så kommer du till receptet.
  2. Pudra florsocker över kakorna.
  3. Spritsa glasyren på toppen av kakorna, strössla lite syrliga tuttifrutti-kulor över. Dekorera med ägg till Påsk

regnbågskakor

Minimini-regnbågskakor

Pudra bara florsocker över, och strössla tutti-fruttiströssel…bygg upp ett berg av kakor! Sockerkakor är ofta godast att äta nygräddade!

Lycka till!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Energibars

Energibars Nu till höststarten brukar vi försöka hitta andra alternativ till alla...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.