Toscakaka

Toscakaka

Toscakaka

Nu är jag verkligen inne i en bakperiod…ofta blir det så när det är kallt ute! En kopp varmt te med något gott till är underbart efter en tur ute i snön! Idag blev det en riktig klassiker…toscakaka så saftig och hållbar…och underbart god! Blanda i ganska stora hackade mandlar i toppingen, så blir det extra crunchigt och gott!

Toscakaka

Toscakaka – en klassiker, en riktigt toppenkaka!

Toscakaka

Toscakaka

En kaka räcker till säkert 10 bitar och är hållbar och saftig i flera dagar.

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  •  1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Glasyr:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g mandel (blandade lite flagad mandel med hackade oskalade mandlar)

Toscakaka

Toscakaka – Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), smörj formen med matfett.
  3. Smält matfettet och låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.
  6. Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
  7. Flytta upp gallret till mitt i ugnen. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren får färg.

Toscakaka

Så gott och lättbakat!

Toscakaka

Det är full fart här hemma med den lilla valpen! 😅 Så det blir mest små pysselprojekt vid köksbordet just nu…så ingen liten tygbit eller pärla fastnar i en busig valps mun! Men jag har en hel del större målarprojekt på gång, då måste jag nog ha lite hundvaktshjälp 😄

Ha en fin dag!

Kram Katarina

Tags from the story
, ,
Written By
More from Katarina

Smyckesfat av loppisfynd

Smyckesfat av loppisfynd Det är ju alltid kul att leta på loppisar...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.