Påskgodis – Kokosägg

Kokosägg

Påskgodis – Kokosägg

Då var det dax för årets första Påskbakverk! Det är ju så roligt att baka små söta bakverk till Påsk. Något i choklad, kokos, marsipan eller kola och så någon fin dekoration i pastell! Egentligen hade jag tänkt baka kycklingar i kokos med dekorationer av marsipan…men jag tyckte det här var enklare, det får ju inte bli för svårt liksom! De är supergoda med smaka av kola och kokos, och bakas helt utan ugn! Varsågoda dagens Påskgodis är Kokosägg

Kokosägg

Kokosägg – med smak av kola och kokos och hur lättbakade som helst!

Kokosägg

Kokosägg – recept:

ca 20-30 st ägg beroende på storlek

2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
1 msk flytande glykos
50 g smör
1 påse kokosflingor (ca 200 g) (spar 1 1/2 dl kokosflingor till dekoration)
gul karamellfärg

Dekoration: marsipan, rosa karamellfärg, strössel

Verktyg: kastrull, slev, termometer

Kokosägg

Kokosägg – gör så här:

Kokosägg

1) Mät upp vispgrädde, sirap, florsocker, glykos och smör i en kastrull. Värm upp under upprörning, låt lagen koka tills den når 105 grader.

2) Tillsätt kokosflingorna, men spar 1 1/2 dl till garnering. Rör om och ställ massan åt sidan att svalna och svälla.

Kokosägg

3) Lägg de sparade kokosflingor i en plastpåse tillsätt några droppar gul hushållsfärg. Skaka påsen, så blir kokosflingorna gula.

Kokosägg

4) Forma bitar av massan, rulla först till bollar och forma sen till ägg. Mitt tips är att göra dem ganska små, då de är ganska mäktiga.

Kokosägg

5) Blanda mandelmassa med rosa karamellfärg, kavla ut och skär smala remsor och linda runt varje ägg. Dekorera med lite strössel på toppen.

Lycka till med dagens bakverk och ha en riktigt mysig helg! Vi ska leta inspiration till vårt köksbygge på landet, det blir roligt!

More from Mattias Hörnberg

Prylhylla – Ett roligt pyssel & bra till smågrejer

Prylhylla - Ett roligt pyssel & bra till smågrejer Prylhyllor är verkligen...
Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.