Påskkakor – fågelbon

Till påskpysselkvällen bakade jag lite sötsaker…Idag bjuder jag på ett av dem. Små påskkakor -fågelbon av cornflakes och kokos, fyllda med Dulce leche, toppade med vit choklad och Yelly Beans. Ett lättfixat bakverk som även passar att baka tillsammans med barnen! Lagom kladdigt, sött och barnvänligt!

Påskkakor - fågelbon

Påskkakor – fågelbon: Ett smaskigt sött och lättbakat pyssel!

Påskkakor - fågelbon

Fågelbon

Originalreceptet har jag hittat på Köket, men jag använde vit choklad istället för mörk. Välj det du gillar bäst.

Ingredienser:

50 smör
2 msk mjölk
150 g dulce de leche
100 g cornflakes
100 g kokos

Fyllning
50 g Dulce de leche

Garnering
50 g mörk choklad (eller smält vit choklad, som vi använde)
(Lite flingsalt skulle vara väldigt gott på toppen, i kontrast till det söta)
små påskägg (vi använde Jelly Beans)

Fågelbon – gör så här:

  1. Blanda smör, mjölk och dulce de leche i en kastrull och värm försiktigt på spisen.
  2. Krossa cornflakesen med handen och rosta kokosen i en torr stekpanna.
  3. Blanda cornflakes och kokos och häll kolablandningen över. Blanda allt väl.
  4. Rulla till bollar, ca 20 st och gör en liten grop i varje så det ser ut som ett fågelbo. Ställ i kylen i 15 min.
  5. Fyll en spritspåse med resten av dulce de lechen och fyll hålet.
  6. Hacka den mörka chokladen och strö över groparna. Eller gör som vi , smält några bitar vit choklad, och skeda på en klick choklad.

Påskkakor - fågelbon

7. Garnera med valfria små påskägg.

Påskkakor - fågelbon

Lycka till med fågelbona!

Kram Katarina ?

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen