Spökbakelser

Spökbakelser

Spökbakelser

Härliga bakelser gjorda av saftiga muffins med krossad choklad, rårörda hallon, grädde och vit marsipan. Passar bra som efterrätt till Halloweenpartyt!

Spökbakelser

(Inspiration har jag fått från ”baka.se”)
Orginalreceptet är från Dr Oetker

Jag har gjort om receptet så här:

Gör muffins enligt receptet nedan, (jag använde små muffinsformar) blir ca 24 st

Ingredienser 
100 g mjukt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker bakpulver
2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
100 g hackad choklad

Gör så här
Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken i äggsmeten.
Vänd ned hackad choklad och fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt.
Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
Låt muffinsen svalna på galler.

Jag har bytt ut orginalreceptets (frosting) till mosade hallon, grädde och färdigköpt vit marsipan.
Gör så här:

  • Mosa hallon och rör i lite socker, lägg en klick på den färdigbakade muffinsen.
  • Vispa grädde, och forma till toppar.
  • Kavla vit marsipan, lägg en klick marsipan mellan två plastfolie och kavla. Tag ut rundlar i marsipanen med ett större glas.
  • Lägg marsipanen som ett lock över grädden, och forma som ett spöke.
  • Dekorera med lakrisströssel (Lagerhaus) som ögon
  • Rita med svart karamellfärg (från Panduro) en ring som mun

Spökbakelser

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Spökbakelser”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen