Energibars

Energibars

Energibars

Nu till höststarten brukar vi försöka hitta andra alternativ till alla gott fikabröd…iallafall i veckorna. De flesta brukar ju ha ett litet sötsakssug efter den långa semestern. Här har vi testat ett nytt recept på en riktigt goda energibars. Barsen är fyllda med massa nyttiga fröer, kompletterat med choklad, kaffe och banan blir smaken väldigt god! Superenkelt att göra och toppen att ha med till skolan, gymmet eller som något gott till fikat!

Energibars

Energibars

Dekorera med smält mörk choklad, rostade kokosflingor och flingsalt. En härlig kombination av sött, salt, crunchig och segt!

Energibars

Energibars

Receptet kommer från Mitt kök. När man ska göra egna energibars, kan det kännas som det behövs väldigt många ingredienser…och det är ju en del, men de här basvarorna kommer att räcka till himla många bars, och de är ju bra att ha hemma till andra saker! Vi har provbakat ett flertal olika bars, men det här är det första receptet som håller ihop och inte smular sönder. De är verkligen supergoda, så det här receptet måste ni bara prova!

Ingredienser

1 portion (en halv ugnsplåt)
8 st dadlar
½ st mogen banan
2 st äggvitor
1 ½ dl havregryn
½ dl russin
1 ½ dl kokos
1 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön
1 ½ dl mandlar
2 msk chiafrön
½ dl kakao
3 msk kokt, kallt kaffe
50 g mörk choklad till garnering + kokos/kakaonibs…(jag struntade i kakaonibsen, och tog kokosflingor och flingsalt.)

Energibars – Gör så här:

  1. Kärna ur dadlar och lägg dem i vattenbad ett litet tag så de blir lite mjukare.
  2. Lägg dem sedan tillsammans med en halv banan och två äggvitor i en matberedare och mixa.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med jämna mellanrum för att det inte ska blir alltför tungarbetat för maskinen.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och tryck ut smeten till en fyrkant/rektangel i lagom storlek efter önskad tjocklek. Mina bars blev ca 1 cm tjocka.
  5. Sätt in plåten långt ner i ugnen på 175 grader i ca 20-25 min.
    Ta ut och låt svalna och pensla sedan över smält choklad. Toppa med kokos och flingsalt eller annan topping!
    Skär i önskad bar-storlek.

Energibars

Ett nyttigt alternativ till mellis! Bra när man vet vad som är i barsen och helt klart billigare än i butik!

Lycka till! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen