Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Nu känns de som sommaren äntligen kommit! Visst får man lust att fräsch upp frukosten lite extra! När jag var liten kokade alltid mormor så god rabarberkräm…Det fick man när man kom från skolan, med mjölk och lite knäckebröd! Idag har jag faktiskt testat att göra hemkokt rabarberkräm…och varför har man inte gjort det här förrut! Superenkelt och himla gott!

Rabarberkräm

Hemkokt rabarberkräm

Krämen passar till så mycket… som efterrätt, eller frukost, eller till ostbrickan. Den är perfekt att fylla sommartårtan med eftersom den är lagom söta. Som ni kanske såg på Instagram, så blev det en ”björktårta” fylld med krämen, och färska jordgubbar…

Rabarberkräm – gör så här:

Receptet på Klassisk rabarberkräm kommer från Johan Hedberg på Köket.se

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
    3 dl vatten
    1-1,5 dl strösocker
    lite rivet citronskal (valfritt)
    3-3,5 msk potatismjöl

Gör så här:

  1. Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt vatten, strösocker och citronskal. Jag hade ingen citron hemma, och det blev gott ändå!
  3. Koka upp och låt sjuda i runt fem minuter tills man kan mosa rabarbern mot kanterna. Rör om ibland och ta bort eventuellt skum.
  4. Lös potatismjölet i lite kallt vattnet och häll ner i krämen i en tunn stråle. Rör hela tiden.
  5. Låt koka upp under omrörning och ta av från värmen.

Rabarberkräm

Servera med mjölk, kanske några färska jordgubbar, knäckebrödbitar, krispiga flingor eller mandelbiscotti…Här går det att variera i alla oändlighet!

Rabarberkräm

Lycka till med din kräm! Hoppas ni blev frestade! ?

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen