Semlor – Årets första!

Semlor
Semlor

Semlor – 2019, årets första!

Jullovet hade inte ens tagit slut innan suget på semlor kom! Första semlorna köpte vi faktiskt hos Magnus Johansson, såå otroligt goda! Nästa dag var jag bara tvungen att baka egna! Årets första semmelbak, och definitivt inte det sista! Vanligtvis brukar jag baka minisemlor, men den här gången blev de enorma, och supersaftiga!

Semlor

Semlor – recept:

Receptet hittade jag hos Odense marsipan.

Ingredienser:
5 dl mjöl
1 pkt jäst för söta degar
1 1/2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 tsk salt
150 g smör
1 ägg
12 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Fyllning:
Mandelmassa
lite mjölk
vispgrädde
florsocker
spritspåse/tyll

Semlor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, värm mjölken till max 37 grader. Smula jästen i en degbunke, rör ut den med mjölken.
  2. Häll i socker, salt, kardemumma. Skär det rumsvarma smöret i bitar och rör ner det tillsammans med ägget.
  3. Blanda i mjöl, lite i taget till du har en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.
  4. Knåda degen lätt, dela den i 20 bitar. Rulla till runda bullar och låt jäsa på en plåt i ca 20 minuter.
  5. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
  6. Skär toppen av bullarna, gröp ur innehållet, Blanda brödinnehållet med riven mandelmassa och lite mjölk, till en krämig röra. Fyll hålet med massan. Vispa grädden och spritsa den på semlan, lägg på locket och pudra florsocker på.
Semlor
Semlor

Ha en jättebra vecka, och unna dig en semla, det är du värd!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Alla hjärtans dag 2015

Alla hjärtans dag 2015 Idag vill jag bara visa några härliga hjärtbilder...
Läs Mer

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.