Diy: Badbomber av badsalt

Diy: Badbomber

Diy: Badbomber av badsalt

Ni som hängt med ett tag vet att vi gillar att mixa ihop våra egna Badbomber. Vi testar nya recept, mixar och experimenterar! I de flesta recept som kommer från USA ska det vara epsomsalt i…det är något specialsalt från apoteket. I vanliga handeln kan man hitta billigt badsalt i påse i pastelliga färger med goda lukter som melon, havsbris, exotisk…det här måste testas! Det blev faktiskt riktigt bra, här kommer receptet!

Diy: badbomber

Diy: Badbomber av badsalt – de här är i miniformat, och formade med händerna…

Diy: badbomber

Badbomber – Recept

Till receptet blir det ca 5-10 små badbomber (ca som en drömkaka i storlek). Jag testade även en istärningsformar (se bild ovan)…men vissa lyckades bra andra inte…så jag rekommenderar att rulla bollar med händerna för bäst resultat!

Ingredienser:

  • 1/2 dl bakpulver
  • 1/4 dl majsstärkelse
  • 1/4 dl badsalt
  • 1/4 dl citronsyra
  • 3-4 tsk kokosolja
  • 1 tsk olivolja
  • 1-2 tsk vatten

Verktyg: skål, dl och tsk mått, visp, man kan prova en istärningsform.

Badbomber gjorda i istärningsformar

Badbomber formade med händerna

Badbomber – gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  2. Tillsätt olja och vatten, vispa alltihopa väl.
  3. Här måste man känna sig fram till rätt konsistens. Prova att pressa ihop massan, när den håller ihop till klumpar är det dags att forma bollar eller pressa ner massan i istärningsformar.
  4. Det som händer nu är att massan sväller något. Lägg bollarna på bakplåtspapper, låt torka i 24 timmar.
  5. Testar du istärningsformar: pressa ned massan i formarna, tag försiktigt ur badbomberna ur formen efter bara 5 minuter. Lägg att torka på bakplåtspapper i 24 timmar.

Nu är det bara att hoppa i badet och prova dina badbomber! Badsaltet gör gott för kropp och själ, och skummar fint!

Lycka till! ❤️ Katarina

Written By
More from admin

Diy: Stämplar

Diy: Stämplar I helgen testade vi att göra egna stämplar, ett kul...
Läs Mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.