Syfestivalen i Stockholm 2014

Syfestivalen

Syfestivalen i Stockholm 2014

I helgen är det en härlig mässa i Stockholm för alla sy och pyssel intresserade! Syfestivalen pågår helgen den 24-26 oktober 2014. På mässan finns massor att handla som exempelvis tyg, garn, ull, pärlor, scrapbookingmaterial, symaskiner m.m. Det pågår Workshops inom alla möjliga pysselområden varje timme. Man kan lära sig sticka, virka, knyppla, brodera, tova ullfigurer, göra smycken, göra fina julkort och massor av annat skoj!

Här är några bilder från mässan

Syfestivalen – en mässa med många olika sorters pyssel

Det fanns många montrar med fina ekologiska trikåtyger med roliga motiv. De tygerna passar alldeles utmärkt att sy gulliga barnkläder av. Det fanns en hel del symaskiner, många maskiner kunde brodera helt fantastiska mönster!
Jag som älskar pärlor fastande förstås mest vid pärlmontrarna. Det fanns flera olika workshops inom smyckestillverkning t.ex. göra smycken i läder, stansa fina ord i metallsmycken, makrametillverkning och mycket annat.

Det var förstås en riktig “tjejmässa” det här…men härligt folk, som alla har ett genuint intresse för något sorts hantverk! Plats på mässan fanns förstås tidningen “101 idéer” en riktigt bra pysseltidning, med gediget innehåll! Programmet “Hela Sverige syr” gjorde också reklam för sitt nya tv-program i 7:an, missa det inte, på tisdagkvällar kl 21:00. Lärorikt och roligt syprogram!

Syfestivalen

Syfestivalen

Ja hoppas ni fått lite sy och pysselinspiration! Om ni inte hinner att besöka mässan imorgon, så kommer den till Stockholm igen i feb/mars, och den finns även på andra platser i Sverige besök deras sida “Syfestivalen“.
Ha en fortsatt härlig pysselhelg!

Tags from the story
,
Written By
More from Katarina

Diy: Hortensiapyssel

Diy: Hortensiapyssel Idag bjuder jag på det fjärde och sista Hortensiapysslet på...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.