Macarons i presentask

macarons i presentask

Macarons i presentask

En av de vackraste presentaskar som finns, är de vackra franska presentaskarna med macarons i underbara pastellfärger! De jag tänker på är märket ”Laduree” det gör så proffsiga förpackningar, och macaronsen är så perfekta! Idag har jag inspirerats av Laduree och fixat en presentask med smaskiga macarons! Macarons är inte helt enkelt att få till, det finns massor av tips hur man ska baka de perfekta macrons på nätet! Vi har provbakat macarons ett antal gånger och testat många olika recept, och den här gången har vi hittat ett väldigt bra recept! De blev släta och fina, sega och frasiga, och fyllningen blev god! ”Macarons i presentask” är veckans ”bakning med förpackning” för bakbloggen ”Baka.se”, kika gärna på deras fina sida om ni vill ha lite mer bakinspiration!

macarons i presentask

Ett härligt DIY- tips! En presentask av en återbrukad folieask med macarons

macarons i presentask

Björnbärsmacarons

Originalreceptet kommer Asmallpincheofsalt. Sara som driver den här sidan, delar med sig av jättemånga bra nybörjartips om hur man får till väldigt bra macarons! Kika gärna in på hennes sida!

Ingredienser skal: 
110 g ekologisk äggvita
5 msk socker
100 g finmald mandel (mandelmjöl)
200 g florsocker
Rosa färgpulver

Ingredienser björnbärsganache: 
1 dl grädde
260 g vit choklad
30 g frystorkade björnbär, mortlat till ett fint pulver (Lagerhaus)
En nypa salt

Gör så här: 
SkalStäll fram äggvitan 24 timmar i rumstemperatur innan du ska baka. Kommer du på att du vill baka nununu (som jag oftast gör…) så går det även att micra äggvitan försiktigt i micron. Sätt då microvågsugnen på full effekt, ställ in skålen med äggvita och låt den gå i 5 sekunder. Öppna micron och upprepa två gånger till, alltså totalt 15 sekunder. Känn därefter med fingret i skålen om äggvitan blivit rumstempererad. Har den det så är den klar annars kan man köra den ytterligare 5 sekunder.

Sikta ned mandel och florsocker i en skål och blanda ordentligt. Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitan med färgpulvret till du får ett fast ljusrosa skum där bunken går att ha över huvudet.

Sänk farten på elvispen och tillsätt en matsked i taget av sockret till äggviteblandningen och vispa till du får en glansig marängsmet. Stäng av vispen och sikta ned hälften av mandelmjölsblandingen. Vänd ned blandningen försiktigt tillsammans med marängsmeten så allt blandas. Tillsätt resten av mandelmjölsblandingen och upprepa proceduren. Smeten är klar när man har vänt runt smeten så mycket att den får en konsistens av ”lava”. Spritsa ut femkronor på bakplåtspapper och låt vila i ungefär 45 minuter, skalen ska få en hinna innan dem ska in i ugnen så känn lite lätt på dem och se om det fastnar någon smet på fingret. Gör det inte det så är det dags att stoppa in dem i ugnen i ungefär 20 minuter.

Ganache: Finhacka vit choklad. Koka upp grädde och ställ åt sidan. Vänd genast ned all den hackade chokladen, de frystorkade jordgubbarna och och saltet. Blanda med en visp till all choklad smält. Låt stå kallt, gärna över natten i kylen så ganachen stelnar ordentligt.

DIY: Presentask

Material: Folielåda, sprayfärg (Skapamer.se), Washitejp, silkespapper (Lagerhaus), guldpenna.

Gör så här:

  • Börja med att spraya asken i din favoritfärg. Det behövs säkert ett par sprayningar för att täcka bra. (bild 2-3). Låt den gärna torka någon dag, innan du lägger dina bakverk i asken.
  • Sätt nu washitejp kring kanten på locket (för att täcka den vassa kanten). Sätt gärna washitejp på kanten på askens insida. (Bild 4-5).
  • Lägg i silkespapper i asken, kolla så att silkespappret är luktfritt, så att inte macaronsen smakar färg. (Bild 6).
  • Skriv på asken med guldpenna, Klart!

Ja hoppas ni fått lite bakinspiration idag! Testa macarons, det är inte så svårt, om de inte blir så perfekta så blir de iallafall väldigt goda!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Påskhare av en Pringlesburk

Påskhare av en Pringlesburk Här visar jag hur du enkelt kan pyssla...
Läs Mer

2 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.