Cheesecake med Passionsfrukt, en härlig påsktårta

cheesecake passionsfrukt

Cheesecake med Passionsfrukt, en härlig påsktårta

I helgen var det Melodifestivalfinalen, det firades lite extra med en trerättersmiddag, som avslutades med familjens absoluta favoritefterrätt och favorittårta, Cheesecake med Passionsfrukt på toppen. Den här kakan har jag bakat så många gånger så jag glömt antalet! Släkten börjar väl snart tröttna på den, för barnen önskar den alltid till kalasen! Tårtan passar ju bra som påsktårta också, med sina härliga färg! En saftig och fräsch tårtan, men kombinationen citron och passionsfrukt! Här kommer receptet:

cheesecake passionsfruktCheesecake med Passionsfrukt

(Receptet kommer från “Halv åtta hos mig”, för många år sedan)

Ingredienser:

Kakbotten: 
15 st digestivekex (jag brukar ta ca 10st för tunnare botten)
75 g smör

Fyllning:
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft

Glasyr:
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter

Cheesecake med passionsfrukt

Botten – gör så här:

  1. Krossa kexen fint, jag brukar krossa dem i en bunke med att banka ett kraftigt glas på dem, eller använd mixer.
  2. Smält smöret, och blanda sedan ihop smulorna och smöret.
  3. Tryck ut kaksmulsmassan i en form med avtagbar botten, ställ in i kylen.

Cheesecake med passionsfrukt

Fyllning – gör så här:

  1. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Dela 2 ägg i gulor och vitor.
  3. Blanda gulor, ost, creme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet, (jag brukar vispa lätt med elvisp).
  4. Vispa vitorna till hårt skum, och vänd ner i smeten.
  5. Pressa citronsaften ner i en kastrull, och värm upp den. Tag den sen från värmen.
  6. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften.
  7. Låt citronblandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i smeten, under omrörning.
  8. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen , minst en timme.

Cheesecake – Passionsglasyr

  1. Blötlägg 1 st gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
  3. Krama ur gelantinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.
  4. Skrapa ur passionsfrukterna (4 st), och häll ner i sockerlösningen och rör om.
  5. Låt svalna.
  6. Häll fyllningen över den kalla kakan, låt stå i minst en timme.

Kakan blir nästan bästa dag 2, då den stelnat till sig riktigt fint!  Den här tårtan är så fräsch, saftig och vårig, prova den! Receptet är toppen!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Diy: snygg tändsticksburk

Diy: snygg tändsticksburk Idag delar jag med mig av ett superlätt pyssel. Gör...
Läs Mer

3 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.