Marsipanägg

marsipanägg

Marsipanägg

Påsken är verkligen årets största godishelg! Ett kul pyssel är att göra hemmagjort godis, och vad gott det blir! Dagens små marsipanägg är enkla att göra, använd marsipan i flera färger och doppa äggen i vit choklad. För extra effekt kan man stänka mörk choklad över äggen!

marsipanägg

Marsipanägg – kul överraskning med flerfärgad marsipan

marsipanägg

Göra marsipan av mandelmassa

Här väljer du om du vill göra egen marsipan frun grunden (klicka på köket nedan), eller göra marsipan av mandelmassa eller köpa färdig färgad marsipan i butiken.

Receptet kommer från Köket

Marsipan:

  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 300 g mandelmassa
  • 2 dl florsocker
  • karamellfärg/gelefärg (Oetker)

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och smör.
  2. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen.
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.
  5. Färga nu marsipanen med karamellfärg. Den rinniga hushållsfärgen kräver mer florsocker än hushållsfärg av gelekonsistens.

marsipanägg

Marsipanägg

Här har jag valt att inte ta med några speciella mängder av choklad och marsipan. Använd den choklad och marsipan eller mandelmassa som du gillar!

Vita prickiga marsipanägg – gör så här:

  1. Börja med att rulla små kulor av valfri sorts färgad marsipan. Jag valde den röda innerst, eftersom den annars kanske syns igenom när du doppar i choklad, tag gärna den ljusaste färgen ytterst, så blir det snyggast!
  2. Kavla nu den gröna eller gula marsipanen ganska tunt. Tag ut rundlar med ett litet glas. Lägg kulan i mitten av plattan och slut om (se bild 7). Tag bort överflödig marsipan, och rulla den till äggform.
  3. Kavla nu det sista lagret marsipan, tag ut en större rundel med ett lite större glas.
  4. Rulla till äggformade bollar.
  5. Smält vit choklad, temperera om du kan och vill. Jag brukar smälta chokladen i micron (ca hälften av chokladen). Sedan brukar jag vispa in resten av den hackade chokladen med en gaffel.
  6. Låt äggen stelna i rumstemperatur på ett bakplåtspapper.
  7. Smält lite mörk choklad, stänk med en pensel över äggen, klart att äta!

marsipanäggmarsipanägg

Lycka till med påskgodiset! Håll utkik det kommer snart mer på bloggen!

Kram Katarina

Written By
More from Katarina

Hjärtan av ståltråd

Hjärtan av ståltråd Hej, oj vad tiden rushar iväg! På veckorna jobbar...
Läs Mer

2 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.