Havreflarn med chokladkräm

havreflarn med chokladkräm

Havreflarn med chokladkräm

Här kommer ett riktigt nostalgi recept! Dubbla klassiska havreflarn med smaskig chokladsmörkräm, en klassiker som verkligen passar på fikabuffén! Min gammelmormor Linnea brukade baka sådana kakor, helt underbara! När vi besökte min gammelmormor hade hon verkligen sju sorters kakor att bjuda på till kaffet! De här kakorna är så enkla att baka, chokladkrämen kan man ha färdig i kylskåpet, och bara att klicka på kakorna, om man får besök. Här kommer receptet.

havreflarn med chokladkrämHavreflarn

(Grundrecept från Leila Lindholm, men från bloggen HUSnrNIO )

ca 40 stycken:

Ingredienser:
150 gram smör
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och blanda ned havregryn, strösocker, vispgrädde och sirap.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
Klicka ut smeten i små klickar [obs smeten flyter ut något] på en bakplåtspappersklädd plåt med två teskedar. Lämna ca 1 dm mellan klickarna.
Grädda flarnen gyllene i mitten av ugnen i cirka 4 minuter.

havreflarn med chokladkräm

havreflarn med chokladkräm

havreflarnmed chokladkrämRecept på chokladkräm

75 gram smör (rumsvarmt)
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 tsk starkt kaffe (kan uteslutas)

havreflarn med chokladkrämDubbla havreflarn med chokladsmörkräm

Gör så här:

  1. Blanda ihop till en smidig, klumpfri kräm.
  2. Bred en klick chokladkräm på ett havreflarn, lägg på en kaka och kläm försiktigt ihop dem.
  3. Förvara i kyl, tag ut någon stund före servering.
  4. De blir sprödas och godast om man bara gör de kakor som ska ätas samma dag. Spara resten av chokladkrämen i kylen, och bred på kakorna strax före servering.

Lycka till! En otroligt lättbakad kaka!

Hälsningar Katarina

Written By
More from Katarina

Drömgod chokladfudge

Drömgod chokladfudge Nu har jag börjat testbaka årets julgodis! Fudge i alla...
Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.