Hemgjorda sega remmar

Hemgjorda sega remmar

Härliga syrliga sega remmar av vinbär, hallon eller äpplen!
Vilket gott och lätt hemkokt godis! Dessutom inga konserveringsämnen eller färgämnen! Riktigt ”nyttigt” godis…

Koka rödavinbär och hallon Receptet hittade jag i senaste Buffé från Ica

Recept hemmagjorda sega remmar

Gör så här:
Koka ihop 225 g röda vinbär, 50 g hallon och 2 msk honung i en kastrull i 5 min. Mixa med stavmixer och sila bort kärnorna genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2mm tjockt. Torka 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Strö över socker och skär i band. Rulla ihop till små rullar. Så syrligt gott!HallonvinbärsremmarTestade också äppelremmar…lika lättgjort och gott! Jag skulle nog välja en syrlig sorts äpplen!
Skala och klyfta äpplenGör så här:
Skala och klyfta äpplena, koka bitarna mjuka i ca 5 min. Mixa slätt med stavmixer. Sila genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2 mm. Torka i 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Sockra, skär i band och rulla ihop.
Koka äpplenDet här godiset passar ju bra att lägga i de hempysslade glasburkarna.
Äppelremmar

HallonVinbärsremmar

Lycka till med godiset!

Written By
More from Katarina

Virka ekollon

Virka ekollon Dagens virkpyssel är ekollon, så söta! Skapa en vacker höstbricka...
Läs Mer

1 Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.