Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Idag tänkte jag bjuda er på min mormors godaste kakor! Hon bakade nästan alltid de här smaskiga kakorna när vi skulle komma på besök…jag är så glad att jag har kvar receptet! Egentligen skulle man nog kunna kalla dem ”Kaffekoppskakor” eftersom man använder en kaffekopp som mått till ingredienserna.

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor eller kaffekoppskakor, spröda, sega och otroligt lättbakade!

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Ingredienser:
1 kaffekopp smör
1 kaffekopp socker
1 kaffekopp mjöl
1 kaffekopp havregryn
1/2 kaffekopp russin
1/2 kaffekopp hackad mandel (valfritt)
1 tsk bikarbonat

Inga-LisakakorInga-LisakakorInga-Lisakakor

Inga-Lisakakor – Gör så här:

1) Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

Inga-LisakakorInga-Lisakakor

2) Rulla små bollar (ca 30 bollar) platta till kakorna, använd två plåtar.

3) Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 min, kakarna ska vara ljusbruna. (Tiden beror på hur stora kakor du gör)

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Hoppas ni gillar dem!

Kram Katarina

Written By
More from admin

Svenska flaggan pärlplatta

Svenska flaggan pärlplatta Oj! Det är redan nationaldagen imorgon, och då vill...
Läs Mer

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *