Hallonkaka, en supergod efterrätt!

hallonkaka

Hallonkaka, en supergod efterrätt!

I helgen är det Valborg och då vill man ju ha något extra gott efter middagen! Idag har jag plockat fram ett gammalt recept som jag fått från en kär gammal vän! En supergod Hallonkaka, som man fixar ihop i ett nafs! Servera hallonkakan ljummen eller kall med en klick lättvispad grädde till.

hallonkaka

Hallonkaka med lättvispad grädde

Ingredienser:

  • 2 ägg 
  • 2 dl socker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 200 g frysta hallon
  • 100 g kylskåpskallt smör (här kan det räcka med 50 g)

Hallonkaka – Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Använd en form på ca 28 cm, bakform eller pajform.
  2. Smörj formen med smör
  3. Vispa  2 ägg och  2 dl socker pösigt.
  4. Blanda  2 1/4 dl vetemjöl och  1/2 tsk bakpulver i en skål.
  5. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Häll smeten i formen (bild 2).
  7. Strö de frysta hallonen över kakan (bild 3-5).
  8. Hyvla det kylskåpskalla smöret över kakan med en osthyvel. Här kan man klart ta den mindre mängden smör. Platta till smörskivorna, så att de är jämt fördelat över kakan.
  9. Grädda hallonkakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  10. Serveras ljummen eller kall med lättvispad grädde.

hallonkaka

Pudra gärna florsocker över kakan…det ser alltid proffsigare ut!

hallonkaka

Lycka till med kakan och ha en supertrevlig Valborg!

Kram Katarina

Tags from the story
Written By
More from Katarina

Present till Fröken

Present till Fröken Snart är det skolavslutning, och det är ju alltid roligt...
Läs Mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.